"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vaata pilte! Rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone fotod näitavad selle haavatavaid hetki (0)
31. märts 2023
Foto: Scanpix

Fotokunstnik Martin Siplane jäädvustas fotodesse Eesti rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone fuajee pärast aasta kestnud rekonstrueerimistöid ning eksponeerib ehitustolmuse maja ruumi sügavust selle nõrkusehetkedel.

Fotosid vaata SIIT!
Fotograaf Martin Siplane

”Kesklinna ehitusplatsid on oma skulpturaalsete betoonist karkassidega ning ajutiselt monumentaalsete metallist tellingutestruktuuridega vägagi paeluvad,” kõneles oma inspiratsiooni tagamaadest fotode autor Martin Siplane.

Märtsis 2023 ülesvõetud hetked keset tihedat ehitusgraafikut toovad esile vaatenurki, kus fookuses on hoone kui kunstiteose siseilu, mis tavapäraselt jääb ehitustolmu varju.

Fotode üks eesmärke on läbi rütmide ja mustrite tegeleda ruumilise sügavusega ning näidata hoonet perioodil, mil kõik on muutumises ja selle saatust mõjutavad inimkäed ja mürisevad masinad. Kunstnik on lisanud tulemusse metafüüsilist mõõdet, mis teeb vaatamise põnevaks ning väärtustab kordumatuid hetki ühe hoone taassünnil.

Rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone rekonstrueerimistööd algasid 2022. aasta kevadel ning uuenduskuuri läbi teinud maja avatakse tänaste plaanide järgi 2026. aastal.

Rahvusraamatukogu rekonstrueeritud hoones alustavad tegevust uute teenuse pakkujatena Eesti rahvusarhiiv ning 2023. aasta algusest rahvusraamatukoguga liidetud Eesti pimedate raamatukogu ja hoiuraamatukogu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.