"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna jäätmejaamad lähevad üle suvisele töökorraldusele (0)
31. märts 2023
Foto: Tallinna Linnameedia

Laupäevast, 1. aprillist lähevad Tallinna jäätmejaamad üle suvisele töökorraldusele, mis tähendab lahtiolekuaegade pikenemist nädalapäevadel.

Tallinna neli jäätmejaama Pääskülas, Rahumäel, Paljassaarel ja Pärnamäel on 1. aprillist alates avatud tööpäeviti kell 12.00–20.00 ning nädalavahetustel kell 10.00–18.00. Jäätmete äravedu ja jaamade sisemised korrastustööd korraldatakse jooksvalt, nii et need ei häiriks elanike jäätmete üleandmist.

Kõik Tallinna jäätmejaamad on aga suletud riigipühadel ja nõnda on ülestõusmispühade tõttu 7. ja 9. aprillil kõik jäätmejaamad kinni. Laupäeval, 8. aprillil töötavad kõik Tallinna jäätmejaamad nädalavahetuse graafiku kohaselt ja on avatud kell 10.00–18.00.

Samuti on jäätmejaamad suletud kevadpühal, 1. mail ning samuti võidupühal ja jaanipäeval 23. ja 24. juunil. Suletud on jäätmejaamad ka taasiseseisvumispäeval, 20. augustil.

Paljassaare jäätmejaam asub Põhja-Tallinna linnaosas aadressil Paljassaare põik 5, Pärnamäe jäätmejaam asub Pirita linnaosas aadressil Ristaia tee 8, Pääsküla jäätmejaam asub Nõmmel aadressil Raba 40 ja Rahumäe jäätmejaam samuti Nõmme linnaosas aadressil Rahumäe tee 5a.

Biolagunevaid aiajäätmeid, mida võib tekkida kevadistel aiatöödel, saab Tallinna elanik piiratud koguses üle anda tasuta. Ühekordsel toomisel võetakse vastu kuus sajaliitrist kotti ehk 0,6 kuupmeetrit aia- ja haljastusjäätmeid. Pääsküla ja Paljassaare jäätmejaamades tuleb biolagunevad aiajäätmed, sealhulgas puude ja põõsaste lehed, tühjendada kilekottidest selleks ettenähtud konteineritesse. Rahumäe ja Pärnamäe jäätmejaamades saab aga aiajäätmete kotid tühjendada maapinnale aunadesse. Aiajäätmete ladustamiskoha näitab kätte jäätmejaama operaator.

Jäätmejaamas võetakse linnaelanikelt piiramatus koguses tasuta vastu vanapaberit ja kartongi, pakendeid, toiduõli ja -rasva, vanametalli, komplektseid elektri- ja elektroonikaseadmeid ning kasutuskõlblikku mööblit.

Piiratud koguses saab tasuta üle anda korraga kuni 0,6 kuupmeetrit kodumajapidamises tekkinud aia- ja haljastusjäätmeid, 0,6 kuupmeetrit kasutuskõlblikke riideid, 1 kuupmeeter töötlemata puitu, 1 kuupmeeter markeeritud plastijäätmeid, 8 vanarehvi, 1 kuupmeeter betooni, 1 kuupmeeter eelsorteeritud telliseid, 1 kuupmeeter plaate ja keraamikatooteid, 1 kuupmeeter lehtklaasi ja teatud koguses erinevaid ohtlikke jäätmeid.

Muid jäätmeid ja piirkoguseid ületavaid jäätmekoguseid saab üle anda jäätmejaama hinnakirja alusel. Täpsema info leiab jäätmejaamade uuelt kodulehelt https://www.tallinn.ee/jaatmekeskus . Jäätmejaamasid haldab Tallinna Jäätmekeskus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.