"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Teletorni trepijooksule tulid maailma tipud (1)
02. aprill 2023
Albert Truuväärt

Pühapäeval toimus Tallinna Teletornis legendaarne trepijooks, mis kuulub WFGT (World Federation of Great Towers) trepijooksu sarja. Sama võistluse raames leidsid aset ka Eesti Trepijooksu meistrivõistlused, mis on ühtlasi Trepijooksu karikasarja finaaletapiks.

Vaata galeriid (70)

Tänavuse maailma edetabeli TOP-30 meeste hulgast on stardis Wai Ching Soh (Malaisia, nr. 1), Rauno Tiits (Eesti, nr. 7), Pawel Ruszala (Poola, nr. 8), Adrian Bednarski (Poola, nr. 10), Sander Kaur (Eesti, nr. 22), Daniel Koszykowski (Poola, nr. 24), Rafal Hazan

 (Poola, nr 28) ning lisaks mitmed jooksjad Eestist ja teistest riikidest. 

Naistest on kohal Verity Rees (Inglismaa, nr. 4) ja Gertrud  Blumenschein

(Austria, nr. 15.). Eestit esindav Kaisa Kukk on maailma edetabelis 34. kohal, kuid rajarekordi omanikuna, on ta kodus toimuval võistlusel peafavoriit võidule.

Kokku on oodata starti ligi 100 trepijooksjat meilt ja mujalt.

Võistluse peakorraldaja ja Eesti kõigi aegade parim trepijooksja Rauno Tiits ootab tihedat konkurentsi. “Pärast kolme koroonast tingitud vaheaastat, on taas oodata tugevat konkurentsi parimate kohtade nimel. Seda tänu sellele, et mitmed maailma top 30 sportlased tulevad Tallinnasse taas võistlema. Teletroni trepijooks kuulub Towerrunning Tour 2023 sarja ja annab parimatele tavavõistlustest suuremad maailma edetabeli punktid. Kohal on ka maailma esinumber, kelle eesmärgiks on alistada juba niigi ulmelisena tunduv rajarekord 4:10,7, mis on joostud 2014. aastal poolaka Piotr Lobodzinski poolt. Lobodzinski valitses trepijooksu ligi 10 aastat ja on mitmekordne ala maailmameister,” kommenteerib Rauno Tiits.

Pühapäeval on oodatud osalema ka kõik lapsed. Teletorni laste trepijooksul ootab Teletorni maskott ETI kõiki lapsi rajale! Distants on 13 korrust ning kõik lapsed on võitjad, keda ootab finišis medal ja maius. Lastejooks on tasuta ning samuti on lubatud lapse saatmine treppidel. Lapsed tuleb samuti eelregistreerida 1. aprilli lõunaks, emaili aadressil info@trepijooks.ee.

314-meetrise teletorni vaateplatvorm kuhu võistlejatel joosta tuleb, asub 170 meetri kõrgusel.
1. korruselt 65. korruseni viib finišisse 916 trepiastet ning kokku on 170 tõusumeetrit.

Ajakava:

10:30-11:30 stardimaterjalide väljastamine

11:30 start elavas järjekorras

12:30 ETI lastejooks 13 korrust

13:00 auhinnatseremoonia

LISAINFO ja EELREGISTREERIMINE:

trepijooks.ee

facebook.com/trepijooks

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

spordisõber
3. apr. 2023 12:01
Päris kõva tulemuse on teinud Tallinna Linnavolikogu liige Marek Karm, kes tuli koguni 8. kohale!