"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Reedel toimusid üle Eesti Ristitee palvused (0)
07. aprill 2023
Ksenija Kurs

Suurel Reedel kutsuti paljudes kogudustes ristirahvast osalema Ristitee palvusel, mille 14 peatust kõnelevad kannatusest, hoolivusest, lohutusest, valust, surmast ja lootusest.

Vaata galeriid (131)

Haapsalu lossihoovis algab Ristitee palvus Suurel Reedel kell 15. Ilumäe koguduses algab Ristitee palvus Suurel Reedel kell 13 Ilumäe kirikus. Kadrina koguduses toimub Ristitee palvus Suurel Reedel algusega kell 11 kirikus. Kuressaare Laurentiuse koguduses algab Ristitee palvus kirikus Suurel Reedel kell 12.40.

Paide Püha Risti kirikust algab Ristitee palvus Suurel Reedel kell 11. Ristitee toimub Järvamaa koguduste oikumeenilise koostööna. Põlvas algab Ristitee kell 14 Maarja kiriku peavärava juures ning kulgeb läbi kirikaia Maarja kirikusse, kus kell 15 algab Kristuse surmahetke liturgia.

Pärnus algab Ristitee palvus kell 12 Toomkiriku mälestuskivi juurest, kulgedes seejärel läbi linna. Räpina Miikaeli koguduses algab Ristitee palvus kell 10.30 pastoraadi juurest ja kulgeb sealt läbi linna kirikusse, kus järgneb Suure Reede jumalateenistus.

Tallinnas algab Ristitee rännak Suurel Reedel kell 12.30 Jaani kirikus, kulgedes oma traditsiooniliste peatustega Vabaduse väljakul, Peeter-Pauli katedraali eesõues, Oleviste kirikus ja Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus.

Tartus algab Ristitee kell 17 Salemi kiriku juures. Palvus kulgeb marsruudil Tartu Salemi kirik – Tartu Pauluse kirik – Tartu Maarja kirik – Tartu Püha Luuka kirik – Tartu Kolgata kirik – Pühima Neitsi Maarja Pärispatuta Saamise kirik Tartus -Tartu Jaani kirik– Tartu Peetri kirik.

Tuhala kiriku juures algab Suure Reede jumalateenistus kell 12, sellele järgneb ristikäik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.