"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Abilinnapea Vladimir Svet: Uusi purskkaeve tuleb veel juurde (0)
14. aprill 2023

Abilinnapea Vladimir Svet ja Kadrioru pargi juhataja Ain Järve lülitasid sisse Tallinna esinduspurskkaevu Kadriorus. Sellega kuulutati 2023. aasta purskkaevuhooaeg avatuks. Vanasid purskkaeve uuendatakse ning uusi ehitatakse aga veel juurdegi.

Vaata galeriid (23)

Ain Järve sõnul teevad Kadriorust Kadrioru ikkagi purskkaevud. „Purskkaeve tullakse vaatama ja kuulama. Purskkaevudel on olemas oma sümboolika. Nende tekitatav veepladin tähendas juba ammustel aegadel, et see peletas ära kõik halva. Kas saab olla veel imelisemat, kui tulla ruumi, mis on täidetud headusega,“ ütles ta.

Järgmisest nädalast hakatakse järjest tööle panema ka teisi linna purskkaevusid, mida on kokku 48. Suurem muutus ootab sel hooajal ees aga Pirita teel asuvat Pirita purskkaevu, mida pisut kaasajastatakse Birgitta festivali ajaks augustikuus.

„Praegu on Pirita purskkaev vaatajatele oma pisikeste veeniredega kivide vahel pisut igav. Meil on mõte panna vesi laskuma hoopis muusika rütmis. Vesi ise tekitab muusika. See on midagi uut, mida me ei ole siinmail veel kogenud,“ selgitas Järve.

Purskkaevude töökorras hoidmine on üsna töömahukas ettevõtmine. Ka hooaja väliselt tuleb pidevalt kontrollida maa-aluseid pumbasüsteeme, et need ära ei külmuks.

Abilinnapea Sveti visioon näeb Tallinnas ette veel rohkem purskkaevusid ja veesilmasid. „Meil on palju purskkaeve kesklinnas, aga kui vaatame sealt kaugemale, siis neid väga palju näha ei ole. Kuigi Kadrioru pargi tööpõld on lai, tuleb uusi purskkaeve linnas veel juurde,“ kinnitas Svet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.