"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
sõjapropaganda karistamine Kohus saatis ligi kaheks nädalaks arestimajja oma tegude üle järele mõtlema mehe, kes sodis Tallinnas avalikku ruumi Ukraina vastast sõjalist agressiooni toetava teksti (1)
25. aprill 2023
Foto PPA

Sõda kiitev sümboolika ja tekst ilmus Mustamäel Tammsaare tee ääres garaaži seinale veebruari alguse.

Politsei tuvastas kiirelt sodija, kes tunnistas oma tegu ja teisipäeval määras kohus 29-aastasele mehele karistuseks 12 päeva aresti, märkis Põhja prefektuur sotsiaalmeedias.

“Agressiooni toetavatel sõnavõttudel ja sümbolitel ei ole kohta vabas Eestis. Säärane meelsuse väljendamine on lubamatu ja karistatav. Pöörame sõda propageeriva sümboolika kasutamisele igapäevaselt tähelepanu ning rikkumise korral reageerime resoluutselt ning alustame väärteomenetluse,” rõhutas politsei. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Patsifist
26. apr. 2023 12:43
Oleks meie politseil vaid selgroogu kõigi agresioonide, muu hulgas ka nende kus meie riik ise osaline on või on olnud õigustajate karistamiseks! Näiteks kuritegeliku, erinevatel andmetel kuni miljoni tsiviilisiku elu nõudnud Iraagi vastase agressiooni või siis tänini jätkuva USA ja teiste selle sõjaliste liitlaste relvajõudude ebaseadusliku viibimise ja kasutamise kohaliku elanikonna vastu Süüria territooriumil, millist kurba loetelu võiks kahjuks peaaegu, et lõputult jätkata, kus meie politsei nii agressiooniõigustajaid kui lausa otseseid agressoreid endid mitte üksnes ei märka vaid neile veel lausa õlalegi patsutab! Nii ei saagi vahel päris hästi aru, mille poolest erineb tänane Eesti Politsei omaaegsest Nõukogude miilitsast, kui vormirõivad ja pagunid muidugi sellest võrdlusest välja jätta.