"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tuumajaama pooldajad korraldasid piketi. Kohale tuli kaks inimest (1)
27. aprill 2023

Tuumajaam on kõige keskkonnasäästlikum energia saamise viis, selle teadvustamiseks korraldati kolmapäeval Tallinnas ka meeleavaldus. Kohale tuli kaks inimest.

Vaata galeriid (23)

Kodanikuliikumine “Tuumajaam on roheline” korraldas Kultuurikatla juures piketi, et selgitada tuumajaama keskkonnasäästlikkuse seisukohti. Piketile oli peale Mihkel Tiganiku tulnud vaid üks mees.

„Tuumareaktsiooniga tekib miljon korda rohkem energiat kui on fossiilkütuste põletamisega. Sealt saadav energiakogus on väga suur. Aga mida teha jääkidega? Seal ei teki neid jääke nii palju, Ma olen kuulnud, et ühe aasta jääkide kogus on selline, mida saaksid endale ostukotti panna,“ ütles piketi korraldaja Mihkel Tiganik.

Küsimusele, miks tuumajaama pooldajaid nii vähe on kohal, vastas Tiganik:„Ma ei tea, kus need on. Neid peaks tulema küll. Ma ei tea, see on hea küsimus.“

Samas kohas toimus ka Eesti Rohelise Liikumise korraldatud tuumajaama riskidest rääkiv teabepäev.

„Tegelikult me oleme mõnes mõttes samal lainel, et me tahame avalikku arutelu. Ma arvan, et meil on rohkem ühist nende meeleavaldajatega kui vastasust,“ nentis Eesti Rohelise Liikumise juhatuse liige Madis Vasser.

Mõlemad pooled kõnelesid vajadusest tuumaenergiast kõnelda, üks selle positiivsest küljest, teine riskidest.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tore pilt
2. mai 2023 22:32
2 on pildil vigvamide aegadest , hea et teadlastel on SKP raha rohkem vaja ja arvutid , nüüd saavad nad töötada mitte Eesti kütteteemadel , vaid arvutada järgmised 30 aastat mitu miljardit aastat nad said lähemale mammutite ja vigvamide aegsetele Ma ei annaks pooltele teadlastele sentigi juurde - sest nad pole tegelikult nö. midagi vahepeal teinud - viimased tegijad olid hr.Raukas ja Lippmaa, kes rääkisid tegelikest põhjustest ilmastiku soojenemisel ning millega võiks asendada kütmist meie kliimavöötmes parima saavutamiseks. Igaljuhul see ei olnud kellakeeramine , sest siiani ei saa aru - miks me Vööndiajas ei saa elada , suur näide Saksamaa on ju veel varajasem tunni võrra:) kuigi meil oleks Soomega koos õige Vööndiajas olla . Rohelised pole toonud seda kasulikkust välja - tervisele, mis on põhiline ja vähendab ka mõttetut tarbimist!