"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn toetab „Odessa Classics“ muusikafestivali 15 000 euroga (3)
28. aprill 2023

Tallinna linnavalitsuse reservfondist eraldatakse 15 000 eurot Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile, et toetada Tallinna sõpruslinna Odessa ja Ukraina suurima klassikalise muusika festivali „Odessa Classics“ traditsiooni elushoidmist Tallinnas.

“Festivali täiemahuline korraldamine Odessas on Venemaa alustatud sõja tõttu mõeldamatu, aga paljud Eesti muusikud ja muusikasõbrad panustavad juba teist aastat nii oma aega kui raha, et selle olulise sündmuse traditsioon ei katkeks. Sisuliselt on festival kolinud sõja ajaks Tallinnasse eksiili ning meie jaoks on oluline muu abi kõrval hoida elusana ka sõpruslinna kultuurielu,“  sõnas Tallinna abilinnapea Kaarel Oja. “Suur tänu Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile, SA Kultuuripartnerlus ja kõigile festivali toetajatele selle korraldamise eest ning loomulikult loodame kõik, et juba järgmine aasta saab festival taas koju tagasi pöörduda.”

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri juhi Kristjan Halliku sõnul on väga oluline, et Tallinn otsustas SA ERSO poolt korraldatavat festivali toetada. „Nüüd saab öelda, et Odessa festivali jätkumise eest hoolitsetakse Eestis nii linna, riigi kui erasektori tasandil. See festival rikastab meie kultuurielu ja toob publikuni kõrgetasemelised kontserdid,“ ütles Hallik.

Klassikalise muusika festival “Odessa Classics“ sündis 2015. aasta suvel festivali kunstilise juhi Alexey Botvinovi ideest muuta Odessa euroopalikumaks linnaks ja seista vastu Venemaa sõjalisele agressioonile.

Festival alustab pidulike avakontsertidega 25. ja 26. mail Estonia kontserdisaalis, mille järel saavad muusikasõbrad festivali mitmekülgsest programmist osa 28. mail Viimsi Artiumis, 30. mail Arvo Pärdi Keskuses ja 4. juunil Heino Elleri Muusikakoolis. Lõppkontsert toimub 7. juunil taas Estonia kontserdisaalis.

Kokku on tänavuse Odessa Classics Tallinn programmis kaheksa kontserti, millest eelkontsert toimus märtsikuus juba Tallinnas mustpeade majas. Tänavu leiab „Odessa Classics Tallinn“ aset Estonia kontserdisaalis, Viimsi Artiumis, Arvo Pärdi Keskuses, Fotografiskas ja Heino Elleri Muusikakoolis. Kogu festivali programm on nähtav kodulehel www.odessatallinn.com

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

türgi alam
3. mai 2023 18:05
h ttps://et.wikipedia.org/wiki/Ostap_Bender h ttps://elu.ohtuleht.ee/833891/ilfi-ja-petrovi-radadel-odessas-lehvib-praegugi-ostap-benderi-vaim
blatnjak
3. mai 2023 17:27
Utjossov - "Odessa kitšman". https://www.youtube.com/watch?v=rxzeTyV6QvA
lisaja
28. apr. 2023 17:29
Band Odessa. https://www.youtube.com/watch?v=ubIq7WHB0Cc