"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
pelgulinlased nõmmel Ansambel Põhja-Tallinn esineb reedel Hiiu pubis (0)
08. mai 2023

12. mail kell 20.00 toimub Hiiu Pubis ansambli Põhja-Tallinn kontsert. Põhja-Tallinn on eesti hiphopansambel, mis koosneb Pelgulinnast pärit kolmest hiphopparist ja naislauljast ning mujalt Tallinnast pärit kolmeliikmelisest live-bändist.

2007. aastal tegi Põhja-Tallinnast pärit räpparid ühekordse projekti raames ühise loo “Probleem”. Pärast projekti lõppu kohtuti kitarrist Eric Kammistega, kellega koos alustati kitarrimängu lisamisega lauludele ja kes aitas leida trummari ja basskitarristi.

Seitsmeliikmelises koosseisus tegutses bänd alates 2011. aasta suvest. 2011. aasta mais valmis Põhja-Tallinnal muusikavideo loole “Me ei salli vaikust”, milles teevad kaasa sellised artistid nagu Mini, Wild Disease, Chance, Fate ja Kenny. See lugu on ka Chris Kala raamatu “Ebaõnnestunud” treileri ja samanimelise filmi taustamuusikaks.

2013. aasta kevadel lahkus bändist solist Maia Vahtramäe, kelle asemele valiti konkursiga Kerli Kivilaan. 2014 aasta sügisest jäi ansambel kuueliikmeliseks, sest bändist lahkus Risto Vürst.Ansambel esitas oma laulu “Meil on aega veel” konkursile Eesti Laul 2013 ja pääses edasi finaali. Laulus “Meil on aega veel” laulavad kaasa kuus last: Loviisa Vahenurm, Anett Käärma, Mark Eemil Mustonen, Rainer Talvik, Kertu Noor ja Kardo Talvik.

Põhja-Tallinn võitis 2013. aastal kolm Eesti Muusikaauhinda: aasta ansambli, aasta debüütalbumi ja aasta hip-hop/räppalbumi kategoorias ning oli nomineeritud aasta laulu kategoorias. Aastal 2015 alguses lahkus bändist Kenneth Rüütli, kuid peagi liitusid Põhja-Tallinna koosseisu uued (vana koosseisu) räpparid Kaspar Raudkivi esinejanimega Mini ja Kristjan Soomre esinejanimega Chance.

Peagi valmis esimene koos tehtud pala “Suvefanki”, mis püsis pikka aega Elmari raadio edetabelites kõrgel kohal ja sai ka aasta kokkuvõttes kõrgelt tunnustatud. Novembris 2015 avaldas Põhja-Tallinn uue albumi “Regeneratsioon”.Ansambli lugu “Eiolemulolla” pääses novembris 2015 esimesena Eesti Laulu poolfinaali, kuid finaali Põhja-Tallinn ei jõudnud.2016. veebruaris lahkus ansamblist Kristjan (Chance) Soomre ning ansambliga liitus taas Risto Vürst.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.