"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
suur galerii Euroopa päev saabusid Stefani ja Kalush Orchestra kontserdiga. Lapsi ootas vallatu Prügihunt, avatud oli toataimede vahetuse punkt ning osaleda sai orienteerumismängus (1)
10. mai 2023

Euroopa päeva tähistasime taas üheskoos 9. mail. Tallinnas sai osaleda põneval orienteerumismängul, kuulata arutelu Eesti ja EL-i tuleviku üle ning lõpetada päeva RoheFesti ja suurejoonelise kontserdiga Vabaduse väljakul. Päeval said õpilased osaleda orienteerumismängus, mille auhinnaks kinkekaart klassireisiks väärtusega 2000 eurot.

Vaata galeriid (44)

Euroopa päeval kogunes Vabaduse väljakule väga palju inimesi. Nad vastasid hea meelega küsimusele: kui tähtsaks nad seda päeva peavad.

Vaata galeriid (17)

Kristel rääkis, et peab loomulikult väga tähtsaks, sest Erasmuse programm, mida ta esindab, kasvas välja tänu Euroopa Liidule.

Vaata galeriid (67)

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on väga tore näha, et sel tähtsal päeval on Vabaduse väljakule tulnud ka sõbrad teistest Euroopa riikidest. „See sümboliseerib, et Euroopa Liit on üks suur pere. Meil on ühised väärtused ja eesmärgid. Vajadusel oleme valmis ka üksteist kaitsma.“

Rohefestile olid oodatud kõik, kes soovisid saada uusi teadmisi ja anda oma panus elurikkuse hoidmisele. Näiteks viis Tallinna loomaaed läbi õpitoa elurikkuse aed, kus keskenduti elurikkusele ja selle kaitsele.

Tallinna loomaaia loodushariduse spetsialist Heiko Kruusi tõi välja, et neil on kaasas mikroskoobid, kus saab vaadata näiteks putuka tiiba, jalga ja muid põnevaid kehaosi. „Isegi mõned elusputukad on kaasas.“

Tallinna mesinike selts tutvustas aga mesinike elu ja tööd. Soovi korral oli ka võimalus mett maitsta. Tallinna mesinike seltsi liige Erki Naumanis märkis, et kuulajatele räägitakse, kuidas linnas mesindada. „Lastele anname ülevaate, milleks meil mesilasi üldse on vaja. Ümberringi on siin veel teisteski kohtades näha, et mesilastest peetakse lugu ning näidatakse huvilistele ja lastakse ka ise käed külge panna.“

Suurejoonelise päeva lõpetas kontsert, kus teiste seas astusid üles Stefan ja Tanel Padar.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Rebeka
10. mai 2023 18:55
Mulle meeldis väga tehke veel aga patuute kaa myudu on igav ja teist mängu