"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
suur galerii Tallinn Music Weeki teine päev pakkus külastajatele väga mitmekesist programmi (0)
13. mai 2023
Aleksandr Guzhov

Peamiselt Telliskivi loomelinnakus aset leidev festival üllatas külalisi põnevat programmi sisaldava konverentsiga, head muusikat täis linnalavade ja õhtuse muusikaprogrammiga.

Vaata galeriid (91)

Päev algas kell 10 konverentsiga Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuse Siriuse saalis kultuuriministri Heidy Purga ja TMW juhi Helen Sildna avakõnedega. Videotervituse saatis ka Euroopa Komisjoni kultuuri-, loovuse- ja spordivaldkonna juht Georg Häusler.

Vaata galeriid (82)

Avapaneelis arutati, kuidas muusikasektor poliitikakujundajate vaatenurgast välja näeb ning kuidas muusikasektor saaks oma poliitilist esindatust tugevdada. Lisaks intervjueeris Radioheadi kitarristi Ed O’Brienit ajakirjanik Oisin Lunny. Grammy võitjast produtsenti, heliloojat ja arranžeerijat Jason Milesi küsitles produtsent Andrew Baschyn.

Vaata galeriid (71)

Toimus ka kuulamissessioon, kus rahvusvahelised muusikaajakirjanikud hindasid Tallinn Music Weekil üles astuvate artistide muusikat. Lisaks leidsid aset arutelud nišižanrite ekspordist ning muusika- ja kultuurikorralduse kõrgharidusest ning paljust muust.

Vaata galeriid (82)

Kell 17 esitles Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis baaris Põhja Konn toimuval tasuta linnalaval põhjamaiseid artiste. Sel korral osutusid valituks Soome DJ Bunuel, Rootsi artist Graham Lake ning Soome indierock bänd NEØV.

Õhtuses muusikaprogrammis oli tervelt 11 kuraatorikava: Soda Pop (Uus Laine), Africa NOW! (ETK), Funk Embassy õhtu (Vaba Lava), Philly Joe’s jazziõhtu 2 (Philly Joe’s), Intsikurmu festivali lava (F-hoone Must saal), Üle Heli x Skaņu Mežs (Von Krahl), United By Noise (Sveta Baar), TIKS rekords sessioon (Fotografiska Tallinn), Paavli Kultuurivabriku esitlusõhtu, World Clinic (Kivi Paber Käärid), HALL x Dark Disko (Klubi HALL). Lisainfot esinenud artistide kohta leiad siit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.