"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Soojad ilmad on Lasnamäel kaasa toonud mitu põlengut (0)
15. mai 2023
Peeter Langovits

Viimaste päevade suvesoojus on Tallinnas Lasnamäel mitmes kohas kaasa toonud põlengud ning kahjustada on saanud on nii linnaosa inventar kui ka mõned rohealad. Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko palub elanike tegutsedes olla vastutustundlikud ja jälgida tuleohutuse reegleid.

Soojade ilmade tulekuga on kõigil soov nautida mõnusaid suveilmasid grillides või tehes lõket, kuid sellega kaasnevad teatavad ohud. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Grillimisplatsid asuvad Lasnamäe linnaosas nii Tondiraba pargis kui ka Pirita jõe ääres.

Lõkke ümbrus tuleb põlevast materjalist puhastada selliselt, et ei oleks ohtu ümbruse süttimiseks. Jälgida tuleb ilmaolusid ning tuulisel ajal tasub lõkke tegemisest loobuda. Lõket tasub teha vaid vaikse tuulega ja seejuures jälgida tuule suunda, et tule tegemisel või grillimisel ei lendaks sädemed hoonetele, metsale, või muule põlevmaterjalile. Kui ilm lõkketegu võimaldab, tuleb meeles pidada, et tuld ei tohi jätta hetkekski järelevalveta. Lisaks on oluline jälgida, et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng sellepärast, et igasugune kulu põletamine on ohtlik ja kõikjal Eestis keelatud.

Lisaks paneb linnaosavalitsus inimestele südamele, kui oluline on veenduda, et pärast suitsetamist ei visataks põlevat sigaretti prügikasti ega kusagile maha. Pärast suitsetamist tuleb suitsukoni korralikult ära kustutada, veenduda selles, et suitsukoni on kustunud ning lõpuks paigutada see mittepõlevasse anumasse. Juhused, kus tekib põleng hooletu suitsetamise tagajärjel süttima läinud prügikastidest, korterelamutest, eramajadest ning looduspaikadest pole kahjuks kuigi ebatavalised. Tasub meeles pidada, et tulekahju on kergem ennetada kui kustutada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid