"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ajalootramm viis puhkpilliorkestri saatel sõitjad põnevale reisile läbi Tallinna ajaloo (0)
16. mai 2023
Betti Säre

Esmaspäeval sõitis Tallinnas ringi Ajalootramm. See on Tallinna Linnamuuseumi eriline algatus, milles sõites said osalejad vaadata linna ning kuulata giidide lugusid meie pealinna eilsest, tänasest ja homsest. Esimese trammituuri saatis pidulikult muusikaga teele Tallinna Linnatranspordi Puhkpilliorkester.

Vaata galeriid (21)

Ajalootramm on eriline algatus, millega giidid tutvustavad sõitajatele trammiakna taga avanevat Tallinna lugu marsruudil Vana-Lõuna peatusest Koplisse ja tagasi. Ajalootrammi tuurid väljusid kindlatel kellaaegadel ja kuna kohtade arv oli piiratud, sai trammituurile tulla eelregistreeritud tasuta piletiga. Sõitjatele anti ka spetsiaalsed kõrvaklappidega giidikomplektid, et giidide jutt hästi kuulda oleks.

Trammituurid sündisid Tallinna Linnamuuseumi sünnipäeva tähistaval Tallinna mälu aastal 2022. Neist on kujunenud suurepärane võimalus teha kiire ring peale linna ajaloole ilma jalgu vaevamata ja ilmast sõltumata.

Trammituurid toetavad Tallinna Euroopa rohelise pealinna programmi ja kutsuvad linlasi kasutama ühistransporti. Trammituur sündis Tallinna Linnamuuseumi, Tallinna Linnatranspordi ASi, Kultuuri- ja Spordiameti ning Tallinna linnavalitsuse koostöös. Järgmiste trammituuride aeg selgub septembris.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid