"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Multitalent, kalatark Vladislav Koržets: Manitsemine ja sõim ei aita, tuleb käed külge panna, siis lagastatakse ka vähem (0)
17. mai 2023
Ken Mürk/ERR/Scanpix

Kevadiste heakorratööde ajal torkab silma, kui palju on linna lõhutud või soditud pinke, prügikaste, seinu jm. Samuti armastab nii mõnigi linlane endiselt meie ühist elupaika prügistada. Pealinn küsis, kui suur see probleem on.

Kui Hirvepargi kõrval kohvikut pidasime, juhtus igasuguseid asju. Lõhuti ja prooviti sisse murda, määriti seinu. Muidugi niisugune asi häiris. Miks inimesed niimoodi lagastavad? See juhtub ikka siis, kui nad ei ole maailmaga rahul. Eelkõige pole nad leidnud rahu iseendas. Enamasti on tegu noorte inimestega, kes tegutsevad kambakesi, seal hakkab toimima kambavaim, mis vastandab ennast muule maailmale. See on niisugune grupipsühholoogiline ilming. Üksinda tehakse selliseid asju harva, kuigi on ka selliseid, kes sodides märgistavad oma territooriumi. Nagu koerad tõstavad jalga iga posti juures. Lootusetu on arvata, et tulevikus pole selliseid tõukejõude, mis sunnivad nii käituma. See on nii olnud ja ka jääb nii.
Igasugune oma ümbruse eest hoolitsemine, olgu see siis looduse hoidmine või lihtsalt prügi üles korjamine, mõjutab inimesi väga. Tuleb lihtsalt omal käed külge panna, ega sõimamine ei aita. Määritakse ja lagastatakse neid kohti, mida on juba määritud ja lõhutud ja kus on varem prahti maha visatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.