"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo osakonnajuhataja Krislin Pärt: Prügistamiste arv on aastaga üle kolme korra kasvanud (0)
17. mai 2023
Jaanus Lensment/Delfi Meedia/Scanpix

Kevadiste heakorratööde ajal torkab silma, kui palju on linna lõhutud või soditud pinke, prügikaste, seinu jm. Samuti armastab nii mõnigi linlane endiselt meie ühist elupaika prügistada. Pealinn küsis, kui suur see probleem on.

Igal kevadel sulab lume alt välja praht ja prügi. Sõltuvalt sellest, kas tegu on era- või linnamaaga, teatame kinnitust omanikule, et prügi tuleb ära koristada. Ja kuigi kesklinnas ja mujalgi on loodud ametlikke grafitiseinu, tuleb ikka tegeleda ebaseadusliku sodimisega. Mupo juhib sel juhul kinnistu või hoone omaniku tähelepanu asjaolule, et ta peab joonistuse eemaldama, ja mõistagi on nad õnnetud, et nende vara on rikutud. Nõmmel ja Pirital, aga ka Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel teeb muret biojäätmete metsa alla vedamine. Kuigi oksarisu ja aiaprahti ei tohi sinna viia, tehakse seda ometi. Muret tekitavad ka linnamaale jäetud romusõidukid, mis võtavad parkimiskohti ja reostavad loodust. Võtame siis omanikega ühendust ja palume sõiduki utiliseerida või alustame väärteomenetlust, viime romu enda parklasse ja laseme ettenähtud korras utiliseerida.  Statistika näitab, et jäätmetega seotud rikkumiste arv on oluliselt tõusnud – kui mullu esimeses kvartalis oli menetlusi kuus, siis tänavu samal ajal juba 20.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.