"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TalTechi tudengid esitlevad Tallinnas enda loodud maailmatasemel elektrilist veetiivaga surfilauda (0)
23. mai 2023
Rainer Oras

Reedel, 26. mail kl 19 esitlevad Tallinna Tehnikaülikooli tehnoloogia- ja surfihuvilised tudengid Tallinnas Noblessneri sadamas asuvas Wambola Surfis maailmatasemel elektrilist surfilauda Ray Foil.

Tudengite loodud Ray Foili on maailma kõige kergem elektriline veetiivaga surfilaud. „Lähimate konkurentide toodetega võrreldes on meie oma ligi kaks korda kergem ning mahub oma suuruselt ka seljakotti,“ sõnas Ray Foil Surfi eestvedaja Andres Nöps.

Mõte elektrililisest veetiivaga surfilauast sai alguse veidi enam kui aasta tagasi ning idee elluviimisse on panustanud ligi 30 noort üliõpilast. „Soovime oma tegevuse läbi noori loodus- ja täppisteadustest innustuma motiveerida,“ selgitas Nöps.

Ray Foil elektrilise surfilaua esitlemine toimub reedel, 26. mail kl 17–23 Tallinnas Noblessneri sadamas Wambola Surfis ning ürituse ajal on võimalik kõigil huvilistel juhendajate käe all lainelauaga surfamist proovida. Sündmuse meeleolu loovad Sammalhabe ja Uhs Kumatu.

Ray Foil Surf on Tallinna Tehnikaülikooli ning teiste Eesti kõrgkoolide tudengite loodud iduettevõte, mis tegeleb elektriliste surfilaudade tootmisega ning mis valiti tänavusel Ajujahi konkursil TOP 20 sekka.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.