"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Montpellier’is hakkab kehtima tasuta ühistransport (0)
24. mai 2023
Montpellier’i linnapea Michaël Delafosse Alain ROBERT/SIPA/Scanpix

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kohtus Montpellier’i linnapea Michaël Delafossega, et jagada Tallinna kogemusi tasuta ühistranspordist.

Kõlvarti sõnul otsustas Tallinn juba kümne aasta eest minna üle tasuta ühistranspordile, millega kaasnes toona ka palju kriitikat. “Ent nende aastatega on majanduslik olukord nii meil kui ka maailmas nii palju muutunud, et tasuta ühistranspordist on kujunenud universaalne meede, millel on tugev sotsiaalne ja keskkondlik mõju,” nentis Kõlvart. “Euroopa rohelise pealinnana on meil üksnes hea meel, et huvi tasuta ühistranspordi vastu üha kasvab ja ka teised Euroopa linnad mõtlevad tasuta ühistranspordile üleminekust.”

Prantsusmaa linnas Montpellier’is on alates 2020. aasta sügisest kohalikele elanikele ühistransport tasuta nädalavahetustel. Käesoleva aasta detsembrist plaanitakse aga täielikult üle minna tasuta ühistranspordile. Seeläbi soovitakse hoida keskkonda ja parandada elanike elutingimusi, elavdada kohalikku kaubandust ning vähendada inimeste transpordikulusid.

Montpellier’i linnapea Michaël Delafosse sõnul lähevad nad alates selle aasta detsembrist täielikult üle tasuta ühistranspordile. “Siinkohal oleme tänulikud Tallinna linnale, kes jagas oma pikaaegseid kogemusi ja tutvustasid meile Tallinna kui rohelise, kaasaegse ja ühistranspordile orienteeritud linnamudelit,” märkis Delafosse.

Delafosse ja transpordivaldkonna abilinnapea Julie Freche kohtusid ka Tallinna abilinnapea Vladimir Svetiga ja Tallinna transpordiameti esindajatega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.