"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TÄNA Lasnamäel leiab aset Pae pargi VII rahvajooks, kust saavad esmakordselt osa võtta ka ratastoolikasutajad (0)
25. mai 2023
Pilt on illustratiivne. Jaanus Lensment/Delfi Meedia/Scanpix Baltics

Täna, 25. mail algusega kell 16.30 toimub Pae pargis Pae pargi VII rahvajooks. Jooksul on mitmed erinevad distantsid: lastejooks, ratastooli võistlus ja põhidistants 5,1 km, mille start antakse kell 18.30.

„Mul on hea meel, et me saame sel aastal avada üritust ka ratastoolis inimeste jaoks. Tänan kogu südamest meie partnereid, nii MTÜ Orienteerumisklubi Nõmme, kes tuli uuendusega kaasa, aga ka MTÜd Nagu Sina, kes aitas meil valida sobivat rada ja kaasas vabatahtlikke. Kuna vajame natuke rohkem infot ratastoolis osalejate kohta selleks, et tagada neile mugavat osalemist, siis nende jaoks on loodud eraldi link registreerimiseks, aga nagu ka teised saavad iga osaleja numbri ja kui rada on edukalt läbitud ka medali,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lisaks põhidistantsile ning lastejooksule, on see aasta oodatud üritusest osa võtma ka ratastooli kasutajad. Ratastooli kasutajatele on loodud eraldi kaardistatud ning turvaline, 300 m pikkune rada, millele antakse start kell 18.00. MTÜ NAGU SINA vabatahtlikud on üritusel ning spetsiaalsel rajal, et vajadusel abistada ratastoolis inimesi. Kõik ratastooli kasutavad inimesed, kes soovivad osaleda Pae pargi rahvajooksu üritusel peavad registreerima end lingil: https://forms.gle/V6AVakEWYCdDyKTp8. (Teisel lingil registreerimine pole vajalik). Kõik distantsi lõpetanud osalejad saavad medali.

Lastejooks, mis on mõeldud kuni 7-aastastele lastele, kulgeb samuti 300-meetrisel distantsil ja stardib kell 17.30.

Põhidistantsi ehk 5.1 km start antakse kell 18.30. Rada kulgeb ilusate vaadetega Pae pargis, kokku läbitakse kolm 1.7 km pikkust ringi. Põhijooksust saavad osa võtta 8-aastased ja vanemad osalejad. Kolm kõige kiiremat distantsi lõpetajat, erinevates vanuserühmades, autasustatakse karikaga. Kõik distantsi lõpetanud osalejad saavad autasustatud medaliga.

Võistluse keskus paikneb Lasnamäe Linnaosa Valitsuse (Pallasti 54) hoone taga ning autoga tulijad saavad parkida Kumu parklas Valgel tänaval. Korraldajad paluvad varuda kannatlikkust ning tulla aegsasti kohale.

Osavõtt Pae pargi rahvajooksust on tasuta. Kuna ürituse kohtade arv on piiratud, tuleb eelregistreerida. Registreerida on võimalik veebi kaudu lingil:  https://my.raceresult.com/238019/registration. Registreerimise link sulgub 22. mail kell 10.00. 

Rinnanumbrite jagamine toimub graafiku alusel. Selleks, et vältida ürituse päeval järjekorras oma numbri ootamist, soovitame tulla numbrile päev või kaks varem järele.

  • Kell 16.30 – Avatud pakihoid ja riietumistelk
  • Kell 17.30 – Lastejooks 300 meetrit (ajavõtuta kuni 7-aastased)
  • Kell 18.30 – Põhijooks 5,1 kilomeetrit (ajavõtuga 8-aastased ja vanemad)
  • Kell 19.15 – Autasustamine
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.