"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII Tallinna Nõmme Huvikoolis avati Ukraina kunstniku Nina Goncharuki maalide näitus „Ukraina tikitud aarded“ (0)
25. mai 2023
"Ukraina tikitud aarded" näituse avamine Nõmme huvikoolis. Betti Säre

25. mail tutvustati esmakordselt Eestis huvilistele Ukrainast Eestisse põgenenud ja kokku üle 300 maali tikkinud kunstniku erilisemaid pärle.

Vaata galeriid (30)

Nina Goncharuk on alates 2002 aastast tänaseni käsitsi tikkinud kokku üle 300 maali, osalenud 398 ühisnäitusel ja viinud läbi 95 isikunäitust nii Ukrainas kui väljaspool.  2008. aastal pärjati kunstnikku tiitliga „Ukraina kuldnõel“ ja 2012. aastal Ukraina teenelise rahvakunstniku aunimetusega.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri avaldas Nina Goncharukile tänu, et ta jagab oma imelist loomingut Nõmme inimestega. „Eriti suur rõõm on, et suve lõpuni Nõmme Huvikooli üles jääva näituse avamine toimub just tänavuse kogukonnapeo Nõmme Kevad alguses,“  ütles Kuri.

2022. aasta varakevadel põgenes Nina Goncharuk koos tütre, 2 tütretütre ja 2 väikese tütretütretütrega sõja jalust Eestisse, kus ta jätkas maalide tikkimist. Aprillis, tänas ta kogu Eesti rahvast, kui kinkis meie presidendile esimesel Eestis oldud kuul tikitud maali. Maalil on kujutatud nii meie Pikk Hermann,  Kiievi Ülemraada, Püha Sofia peakirik ja paraku ka sõda.

Eestis oldud aastaga on Nina oma tööde kollektsiooni täiendanud 20 maali jagu. Ukrainast Eestisse on jõudnud ka tema 20 varasemat tööd, mida saab 25. mail avataval näitusel näha. Näitus Nõmme Huvikoolis jääb üles suve lõpuni. Peale seda liigub näitus Tallinna Rahvaülikooli vanalinna majja Vene tänaval ja siis Kuressaare Haigla kunstigaleriisse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.