"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Noblessneris esitleti TalTechi tudengite poolt valmistatud maailma kõige kergemat elektrilist surfilauda (0)
27. mai 2023
Albert Truuväärt

Reedel toimus põnev esitlus kus said küll võrdlemisi tuulise ilmaga proovida uudse masinaga sõita ka kõik kohale läinud huvilised. Kohal olid ka juhendajad ning peale sõitu said sõitjad end üles soojendada ÖÖDhouse klaasist saunamajas.

Vaata galeriid (54)

Sellise elektrijõul liikuva surfilaua on valmis ehitanud kolmekümnest TalTechi tudengist koosnev meeskond. Elektriline surfilaud ei ole maailmas küll midagi erakordset, küll aga on see konkreetne tudengite tehtud veesõiduk teistest omataolistest kaks korda kergema kaaluga.

„Minu leiutis on siis see veealune osa. Akud ja elektroonika on masti sees ehk laud saab olla täispuhutav. Kogu asi mahub seljakotti, kaalub 20 kilogrammi, saad sõita järjest tund aega ja täpselt paras,“ ütles Ray Foil Surfi eestvedaja Andres Nöps.

Kogenud elektrilise surfilauaga sõitjaid vaadates tundub, et sellega sõitmine nõuab väga suurt tasakaalu ehk eelnevat surfikogemust või siis vähemalt professionaali juhendamist. Tegelikkuses, nagu ka SUP-ilauaga võib mõningaid baasteadmisi arvesse võttes sellega ka ise omas tempos algust teha igaüks.

Ekstreemspordi harrastaja Aleksandr Mäeots ütles enne esimest korda elektrilise surfilauaga sõitma minemist, et päris värinat tal sees ei ole aga elevil oli küll. „Olen enne elektrirulaga sõitnud ja selliste elektrivärkidega küll aga ainult maa peal. Ma kukun kindlasti ja olen selleks valmis sellepärast, et kukkumine ei tee siin haiget,“ ütles ta rõõmsal toonil.

Peale sõitu tunnistas mees, et see on eelnevate kogemustega võrreldes hoopis midagi väga teistsugust. „Kui peaksin võrdlema siis rulaga sõidad nagu 2D aga sellega tõused vee pinnale ja pead kontrollima nagu lennuk kolme suunda. Kümne palli süsteemis on adrenaliin kaksteist,“ kirjeldas Mäeots.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.