"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aasta isa 2022 Edvin Lips: leidke aega oma laste kuulamiseks! (0)
29. mai 2023
Aasta isa 2022 Edvin Lips Erlend Štaub/Scanpix

Minu mälestused oma lapsepõlvest on ikkagi positiivsed, vaatamata sellele, et oli nõukogude aeg. Mul oli korralik kodu, armastavad vanemad ja kaks õde. Samas kiusati mind ja ka teisi õpilasi koolis, kuni kiusajatest pikemaks kasvasin ja neile vastu hakkasin. Nüüd räägitakse koolikiusamisest palju, sest see kestab meie koolides edasi ja sellega tuleb tegeleda. Ja kui sa oled natuke teistsugune, siis leitakse ikka põhjust nöökida. Mida varem seda märgatakse ja sellega koolis tegelema hakatakse, seda parem. Tänapäeval on päevakorras ka laste seksuaalsed väärkohtlemised. Neid tuleb kahjuks ette isegi kodudes. Hiljuti kuulsin sellist teadet, et iga viies laps on meil väärkoheldud. See on ikka väga masendav. Ja seda juhtub ka kodus, mis peaks olema lapse jaoks kõige turvalisem paik maailmas. Kahjuks süveneb meie noorte seas alkoholi ja uimastite tarvitamine. Selle vastu aitab kõige paremini ikka hea ja turvaline kodu ning usalduslik suhe laste ja vanemate vahel. Laps ei tohi jääda üksi oma muredega. Vanemad peaksid olema kogu aeg kursis sellega, mis elu laps elab ja mis teda vaevab. Aga eks tänapäeval ole vanematel kiire ja suhted kipuvad jääma pealiskaudseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.