"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lastekirjanik Ilmar Tomusk: Mis oleks, kui vaataksime maailma läbi laste silmade? (0)
29. mai 2023
Lastekirjanik Ilmar Tomusk Ksenija Kurs

Võimalik, et praegune ühiskond soovib jätta lastele mulje, et elu on lihtsam, kui see tegelikult on. Probleemide lahendamise asemel õpetame neid kas siis probleeme eirama või leidma süüdlasi, keda probleemide olemasolus süüdistada. Kui lapsed selle teadmisega suureks kasvavad ja mõistavad, et elus on ka probleeme ja raskusi, puudub neil oskus nendega toime tulla. Nii järgneb rõõmsale lapsepõlvele katkine täiskasvanuiga, millest välja rabelemine ei pruugi kõikidel õnnestuda. Lastele valmistab kõige rohkem muret see, kui neid ei panda tähele ja isal-emal pole nende jaoks aega. Rõõmu valmistab see, kui nad saavad teada, et nad on olulised ja nende arvamus on tähtis. Tihti me lihtsalt ei küsi nende arvamust, sest eeldame, et täiskasvanud teavad nagunii kõige paremini, mida lapsed arvavad ja mis neile kasulik on. Aga täiskasvanud inimesed võiksid rohkem vaadata maailma lapse silmade kõrguselt. Õnnelik lapsepõlv ei tähenda seda, et lapsel pole ühtegi probleemi. Õnnelik lapsepõlv ei tähenda seda, et laps saab kõik, mida ta tahab. Õnnelik lapsepõlv tähendab ennekõike seda, et laps õpib teiste inimestega suheldes tundma iseennast ja ümbritsevat maailma. Õpib seadma ise oma eesmärke ja neid saavutama. See viimane on eriti oluline.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.