"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õiguskantsler Ülle Madise: Ükski laps ei tohiks vaesuses vireleda ega olla vägivalla ohver (1)
29. mai 2023
Õiguskantsler Ülle Madise Mats Õun

Kõik lapsed tahavad oma vanematega koos rohkem aega veeta. Lisaks rõõmule koosolemisest pakuvad ühised õhtusöögid, jalutuskäigud, jalgrattasõidud võimaluse lapsega usalduslikult rääkida ja tema elu ning tegemistega paremini kursis olla. Turvalised ja lähedased suhted oma vanematega on lapse vaimse tervise alustala. Uuringute tulemused kinnitavad, et lapsed, kellel on vanematega hea ja usalduslik suhe, on tervemad, aktiivsemad ja ka üldiselt oma eluga rohkem rahul kui lapsed, kellel vanematega häid suhteid ei ole. Pere toetus aitab lapsel toime tulla pingete ja konfliktidega koolis, trennis ning sõprussuhetes. Neid tuleb vahel ikka ette. Meie ülesanne on anda lastele võimalus õppida vabadust ja vastutust, aidata kasvada heaks inimeseks, hoida ja toetada üksteist. Igal lapsel peaks olema võimalik tegeleda meelepärase huvi- või spordialaga. See annab midagi, mis tõesti hästi välja tuleb, lisab enesekindlust, laeb maha liigse pinge. Lapsed ja noored tahavad rohkem kaasa rääkida oma elu puudtavate otsuste tegemisel – nii kodus, koolis kui ka kogukonnas.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kuulaja
4. juuni 2023 09:15
https://pohjaeesti.treraadio.ee/kordus/10865/raagime-asjast