"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII Värskelt avatud Magdaleena tervisemajas alustavad tööd ambulatoorsed eriarstid ja -õed ning uutesse ruumidesse kolivad perearstikeskused ja perekool (1)
31. mai 2023
Avati renoveeritud Magdaleena tervisemaja. Mats Õun

Eile avati uus Magdaleena tervisemaja. Hoone renoveeriti, soojustati ja ajakohastati ning see sai juurde 229 ruutmeetrit lisapinda endiste siseõuede arvelt, kus nüüd asuvad aatriumid ja patsientide ootealad.

Vaata galeriid (65)

Esimesel korrusel hakkavad paiknema perearstikeskused. Sinna kolivad praegu ajutistel pindadel töötavad Magdaleena perearstikeskused ning Tõnismäe polikliiniku perearstid. Samal korrusel saab endale uued ruumid ka ITK perekool.

Teisele korrusele saavad uued ruumid kõik eriarstid ja -õed, kes kogu remondi ja ehituse ajal on patsiente vastu võtnud Magdaleena korpuse territooriumile püstitatud ajutises haiglalinnakus.

Renoveerimis- ja ehitustööd kestsid poolteist aastat. Haigla investeeris ehitustöödesse 8,4 miljonit eurot, millest 1,6 miljonit tuli Euroopa Liidu fondidest. Meditsiinitehnika uuendamisele kulus 120 000 eurot ning sisustusele ligi 400 000 eurot.

Ida-Tallinna keskhaigla on üks Eesti suurimatest haiglatest, mis koosneb seitsmest kliinikust. Möödunud aastal teenindati ITK-s ligikaudu 26 000 statsionaarse ravi ja 500 000 ambulatoorse külastuse patsienti. Haiglas töötab 2500 inimest.

Ida-Tallinna Keskhaigla Magdaleena üksuse D-korpuse renoveerimistööde maksumus koos projekteerimisega on 6,8 mln eurot ja projekti kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Tööde valmimise tähtaeg on 12 kuud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

i
1. juuni 2023 08:09
ei muidugi mitte haigla vaid tervisemaja. Surm on surevas ühiskonnas ammu tabu, nüüd siis juba ka haigus.