"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Asutati uus ühendus, mis koondab endas Eesti perearstikeskusi  (1)
01. juuni 2023
Pilt on illustratiivne. Pexels

Vananev rahvastik, arstide ja rahaliste vahendite nappus, lähenevad probleemid tervishoiuteenuse kättesaadavusega on sundinud perearstikeskusi koondama oma huvid.

Eesti perearstidel on tugev esindusorganisatsioon Eesti Perearstide Seltsi näol olemas. Esmatasandi arstiabi pakkuvatel keskustel ei ole seni olnud oma liikmesorganisatsiooni. Nüüd loodi liit, mis esindab tervisekeskuseid kuitööandjaid juriidiliste isikutena.

Selle eesmärk on koos perearstidega teha oma hääl kuuldavamaks, parandada tervishoiuteenuse kättesaadavust, kaitsta patsientide huve ning tagada esmatasandi arstiabi kvaliteeti ning jätkusuutlikkust.

Liidu ühe asutaja ja eestvedaja Ingrid Alti sõnul soovib ühendus seista perearstide poolt osutatava tervishoiuteenuse kvaliteedi, kättesaadavuse ja järjepidevuse eest. Ta lisas, et uus ühendus soovib anda võimenduse tervisekeskuste huvide kaitsele ning olla tööandjate esindajaks, sealhulgas kollektiivlepingute läbirääkimistel ning teha koostööd perearstide erialaseltsiga.

Lisaks on ühenduse eesmärk pakkuda professionaalset juriidilist tuge oma liikmeskeskustele ja saada tugevaks huvigrupiks, kes toetab kõiki varasemaid Eesti Perearstide Seltsi eesmärke ja teeb koostööd nii EPS-i, Tervisekassa, Sotsiaalministeeriumi, Terviseameti kui kõikide teiste tervishoiuvaldkonna organisatsioonidega, kes aitavad kaasa esmatasandi tervishoiu arengukava elluviimisele.

Eesti Esmatasandi Tervisekeskuste Liidu asutas 21 juriidilist isikut, kus töötab üle 800 inimese.

Eesti Esmatasandi Tervisekeskuste Liidu asutamiskoosolek toimus 31. mail 2023 kell 15 Pirita Perearstikeskuses (Kloostrimetsa tee 29, Tallinn).

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Eesti Tervisearengu Instituut
1. juuni 2023 22:06
kas sellest ei piisa ? Aina loome juurde , villa vähe