"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tõeline ime! Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmajas sündisid lastekaitsepäeval nelikud (2)
01. juuni 2023
Lastekaitsepäeval nägid Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas ilmavalgust nelikud. Pilt on illustratiivne. Pexels

Lastekaitsepäeval, 1. juunil sündisid Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) sünnitusmajas nelikud – see on teine kord sel sajandil ja haigla ajaloos, kui ühele noorele perele sünnib korraga neli beebit.

Kolm pisikest poissi ja üks tüdrukuke nägid ilmavalgust täna pärastlõunal ja kosuvad ITK sünnitusmaja lastearstide kõrgendatud tähelepanu all.

Lapsed aitas ilmale naistearst, ITK perinataalkeskuse juhataja dr Ferenc Szirko, kes jälgis täna nelikute arengut kogu raseduse vältel. „Lapsed sündisid enneaegsena, kuid heade näitajatega, nende kaalunumbrid jäävad 1,4- 1,8 kg,“ ütles dr Szirko.

Laste ema Irina tunneb end hästi ja pere rõõmustab laste sünni üle. „Lapsed on terved, mis on peamine. Kolmele lapsele on nimi olemas, kuid üks poisinimi on puudu,“ lisab isa Grigori. Perekond on pärit Ida-Virumaalt, kuid elab Tallinnas. Varem kasvas peres 2 last.

„Suur tänu ITK vastsündinute osakonnale, ämmaemandatele ja naistearstidele suurepärase koostöö, mis võimaldab meil peresid ja vastsündinuid maksimaalselt aidata. Eriti oluline on see mitmikraseduste puhul,“ tunnustab dr Szirko nelikute ootamise sünni juures abiks olnud meeskonda.

Eesti selle sajandi esimesed nelikud sündisid 2017. aastal ITK Keskhaiglas. Tänased värsked nelikute vanemad on nelikute Loore, Luise, Leene ja Lagle vanematega suhelnud ja neilt julgustust saanud.

2022 aastal sündis kokku ITKs 3293 last, sh 58 paari kaksikuid, kolmikuid eelmisel aastal ei sündinud.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

perestroika
5. juuni 2023 18:50
https://www.err.ee/1608996700/soo-maaramine-isikuandmetes-voib-tulevikus-ka-eestis-soltuda-isiku-soovist
Palju õnne !
1. juuni 2023 23:03
Kaja Kallas peab nüüd esimese suure toetuse seadusliku saaja vormistama, sest nii oli valimislubadus ..... ja aeg ju klapib. Vaatame, kuidas nüüd tindisolkijad meedias seda lahendama asuvad ? või poeb riigi suure meedia omanik kõrvuni nagu kaldapääsuke.....