"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Inimene suutis Pääsküla raba looduskoosluse mõne aastaga hävitada. Selle taastamine võtab aga mitusada aastat (1)
02. juuni 2023
Pääsküla raba Tairo Lutter/Postimees/Scanpix Baltics

Pääsküla raba on üks liigirikkamaid alasid Tallinnas. Selle häving sai alguse umbes sada aastat tagasi – siit eemaldati väärtuslikud turbakihid ning lisaks raba ka kuivendati, et turbale veel paremini ligi pääseda. Milline on piirkonna tervis tänapäeval ja kuidas raba elurikkus täielikult taastada?

Keskkonna- ja kommunaalameti looduskaitse juhtivspetsialist Meelis Uustal tutvustab videos, milline on mitu tuhat aastat tagasi tekkinud Pääsküla raba seisukord praegu. Millised looma- ja taimeliigid rabas elavad? Kuidas mõjutas turbakaevandamine siinset looduskooslust? Milline üldse on üks õige raba?

Kusjuures igaüks saab raba taastamisprotsessis oma õla alla panna. Tänavu korraldatakse raba taastamise talguid, mis toimuvad augustis-septembris. Kõik on oodatud!

Täpsem info tuleb rohelise pealinna koduleheküljele: greentallinn.eu/talgud

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Pole hullu
2. juuni 2023 08:26
Mida vähem loomi, seda jahedam kliima.