"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pagaritööstuse juht Majanduslik seis on viinud tarbija odavpoodidesse (2)
03. juuni 2023
Mats Õun/Pilt on illustratiivne

Pagaritööstuse Mantinga Eesti juhi Rain Palmiste sõnul on pagaritoodete koguseline müük kallimates poodides aastavõrdluses ligi 10 protsendi ringis kukkunud ning majanduslik seis on viinud tarbija odavpoodide kettidesse.

“Traditsioonilist saia-leiba ning muud eluks vajalikku ostetakse üha enam odavatest poekettidest. Ei ole ka ette näha, et see lähiajal muutuks, sest inimeste kulud kasvavad. Toidupoed on osadel toodetel juba toonud oma marginaalid märgatavalt alla ehk teinud tarbijale soodsamas suunas otsuseid, sest muudmoodi enam ei saa,” ütles Palmiste pressiteates. 

Üldiselt on Mantinga näitel pagaritööstus siiski kasvus. “Ekspordi ja üldise hinnatõusuga koos oleme kasvus. Lisaks siis trend, kus to-go tarbitavate toodete müük kasvab – moosipall on pagariletis neli kuni kuus korda odavam kui võileib jaheletis,” sõnas pagaritööstuse juht. 

Leedu päritolu ettevõtte Mantinga toob Eesti turule külmutatud pagaritooteid, leiba, magusaid küpsetisi, sõõrikuid, maiustusi, jäätist, aga ka mitmeid soolaseid tooteid, võileibu ja kastmeid. Mantinga varustab oma toodetega muuhulgas suuri kauplustekette nagu Selver, Rimi ja Maxima ning tanklakette nagu Circle K ja Olerex. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ajaloohuviline
5. juuni 2023 06:03
Vanasti oli pagaritel kasutusel kuldne reegel, et leib-sai ei tohtinud olla kallim kui neis kasutatud jahu ja tootmiskulud kaeti ja kasum teeniti lisatud vee arvelt, kuid vaadake, mis toimub praegu! Juba leiva-saiataignasse lisatud vee eest küsitakse rohkem, kui maksab ka kõige kvaliteetsem jahu! Ning siis pole ka ime, et inimesed üha enam odavpoodide poole kaevad või lausa koduse leiva-saia küpsetamise juurde tagasi pöörduvad ja oma ahnuse küüsi langenud pagarid jõudeelu nautima jätavad!
elukestev õpe
4. juuni 2023 14:37
Keeleuuendused, nagu "odavpoodide kettidesse", mitte odavkettide poodidesse, annab tähelepanu ehk ka siis kui moosipallid enam ei lähe.