"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD Bussijaamas sai näha põnevat retrobusside näitust ja teha lõbusõite. Õhtu lõpetas Smilersi meeleolukas katusekontsert (1)
03. juuni 2023
Albert Truuväärt

2. juunil kell 18 toimub bussijaamas omapärane bussifestival, mille alateemaks on sel aastal Ikaruse bussid. Uudistada saab 17 bussi erinevatest aastakümnetest.

Lisaks põnevatele masinatele on võimalik nautida mõnusaid kokteile, pannkooke ning suhkruvatti. Samuti saab teha lõbusõite retrobussidega kogu festivali vältel.

Vaata galeriid (25)

Ikaruse busside teemaline näitus ooteplatvormidel koostöös Liszti Instituudi, Ungari Suursaatkonna ja Ungari Teadus-, Tehnoloogia- ja Transpordimuuseumiga. Reisimise ja liikumise teemaline näitus ootesaali akendel koostöös Eesti Kunstimuuseumiga.

FESTIVALI AJAKAVA

  • 18.00–19.30 – DJ Margus Kaukese meeleolumuusika.
  • 19.30–21.00 – Smilersi katusekontsert laiendatud koosseisus.
  • 21.00–21.30 – DJ Margus Kaukese meeleolumuusika.
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mäletan
1. juuni 2023 22:58
kui veel 1970.a. Ikarus Lux , kaugsõidu bussid . Tuttav oli juht meil ja kui ta astus tähtsalt oma bussijuhi mütsiga , lühikest kasvu , bussi uksest sisse ja rooli. Kõrvuni tooli. Käivitas bussi, oli tuisune ilm - kui kutsus kaasa Narva. Praegused bussid on jama - ujuvad teel tuulega ja ei püsi. Ikarus läks , raadio oli neil ka ja mängis , rahvas oli rahulik, tuisk ei häirinud olgugi tee oli kitsas ja maa-taevas ühtlaselt valge. Proze põles ka head tuled olid , vana vahetas ainult käiku ja buss lendas. Mingit hilinemist polnud. Nüüd sõidad , uhke välimus aga papist bussid. Või kui rallimees Walter Kvarnström keeras vana Ikarus 620 ,linnallini buss (juhil oli ka kõrvalistujale suur kabiin ühiselt ja teiselpool oli pikk iste- mahavõtmise koht, poissmeestest juhtide buss:)kutsuti), mootori nii üles -et Ikarus sai ca 270 kmh hoo sisse. https://m.facebook.com/1488978601324756/photos/ain-kooviti-erakogustvalterfittipaldi-kaarneem/2036104396612171/ Need bussid sõitsid Tallinnas liinidel kaua - nr. 13 oli pikim liin sel ajal vististi- Pae ja lõpp oli Mustamäel-Marja, läbis ka Keskuse tn. , sealses majas oli miilits ja tavaliselt oli seal peatus - sest seda bussi kutsuti purjus venelaste pärast Küüslaugu ekspressiks ning tihti said nende naised ka peksa seal bussis :). (Bussivägivald või perevägivald või ühiskondlik kasvatus ?) Lahe värk oli.