"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERIID Vanalinna päevade teisel päeval said osaleda ka neljajalgsed (0)
04. juuni 2023
Käpakäik Aleksandr Guzhov

Vanalinna päevade teisel päeval sai valmistada isetehtud multifilmi, osaleda kaheteisttunnisel kinopäeval ning jalutada koos neljajalgsetega Käpakäigul.

Vaata galeriid (31)

Tänavuse festivali mitmekesise programmi vältel on kavas üle 40 tasuta kontserdi. Teisel festivalipäeval oli võimalik kuulata muusikat keskajast tänapäevaste popphittideni välja. Koostöös Tallinna Kammerorkestriga toimus Mustpeade majas Brigitta festivali avatud proov ’’Crisis’’, kus oli võimalik jälgida ooperi ettevalmistusprotsessi. Õhtusel kontserdil esitati aga Tallinna Kammerorkestri juubelihooaja sarja ’’Kontsertmeistrid’’ eredamaid hetki. Kuulda sai nii Bieberi, Schuberti kui ka Mozarti teoseid.

Vaata galeriid (24)

Lisaks keskaegsetele teostele sai kuulata ka tänapäevaseid muusikapalu. Esmakordselt esitas Sissi täispikal kontserdil vaid enda heliloomingut. Teiste seas astusid üles ka Regatt, Duo Ruut ja Tallinna Kammerorkester.

Vaata galeriid (13)

Laste jaoks jagus tegevusi Päästeameti töötubadest multifilmide valmistamiseni. Päästeamet viis läbi nii tule- kui ka veeohutuse töötube ning tutvuda sai ka erinevate päästevahenditega. MTÜ Nukufilmi Lastestuudio Animatelk tutvustas lastele animatsiooni põhitõdesid ning igaühele anti võimalus teha ka oma multikas. Laste- ja noortealal Toompargis müüsid omaloomingut miniõpilasfirmad.

Vaata galeriid (94)

Koos perega oli võimalik osaleda hommikusel otsimismängul, mis juhatas osalejad Ajaloomuuseumi saladuslike varakambrite keskele. Lisaks toimus Paksu Margareeta perepäev, kus sai meisterdada keskkonnasõbralikest vahenditest väikest purjelaeva. Töötubades sai valmistada nii liivakaarte, mänguloomi kui ka rätiknukke.

Vaata galeriid (73)

Nunnumeetri tõstis lakke heategevuslik rongkäik Käpakäik, mille käigus kogutud annetustega aidatakse kodutuid ja väärkoheldud loomi. Rongkäigul oli võimalik osaleda kõikidel loomasõpradel koos koeraga või ilma ning panustada seeläbi neljajalgsete heaollu. Lisaks korraldas koertekool Sõprus vahva ja põneva agility etteaste.

Vaata galeriid (25)

Muuhulgas sai osaleda ka Vanalinna Seltsi poolt korraldatud kaheteisttunnisel kinopäeval, kus oli võimalik näha kroonikakaadreid Tallinna Vanalinnast.

Vaata galeriid (42)

Vanalinna tuiksoonel, Vene tänaval toimus aga esmakordselt tänavapiknik. Enam kui poolesaja meetri pikkuse piknikulaua taha olid kogunenud kõik, kes peavad lugu vanalinnast kui erilisest linnaruumist, kus on alati ruumi värsketele ideedele.

Kogu vanalinna päevade programm on leitav festivali kodulehel www.vanalinnapaevad.ee.

Vanalinna päevad 2023 – Helin-Mari Arder trio

Vaata galeriid (15)

Vanalinna päevad 2023 – La Luna band

Vaata galeriid (30)

Sissi – Niguliste pealaval

Vaata galeriid (32)

Regatt – Niguliste pealaval

Vaata galeriid (40)

Duo Ruut – Niguliste pealaval

Vaata galeriid (26)
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.