"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Psühhiaater Jaanus Mumma: Autokindlustuse hind on kõvasti tõusnud, viina hind ikka sama (1)
05. juuni 2023
Psühhiaater Jaanus Mumma Vallo Kruuser/Scanpix Baltics

Hiljuti toimus Paljassaares hukkunuga liiklusõnnetus, kus autojuht ja kogu seltskond oli joobes. Pealinn küsis, mida teha selliste õnnetuste vältimiseks.

Liikluses külvati hea seeme mulda juba kunagi ammu, kui Rein Karemäe telesaates eesli tänavale tõi ja ütles: ainult eesel ületab tänavat suvalises kohas. Juba siis manitseti meil autojuhte jalakäijaid märkama. Sõidutasin kord üht Moskva professorit lennujaamast kesklinna ja ta pani väga imeks, et meie siin anname jalakäijatele teed, neil ei tulnud see kõne allagi. Vahepeal kippus siingi liikluses kord käest minema, aga nüüd on imelikult käituvaid juhte palju vähemaks jäänud. Neid kergemeelseid kujusid, kes ka täis peaga tahavad autot juhtida, on kahjuks olnud varem ja on ka edaspidi. Kontroll on kindlasti üks asi, mis mõjub, seda peab jätkama ja tõhustama. Alkoholi pruukimist võiks piirata selle hinna tõstmisega. Maksin just autokindlustust, see on võrreldes eelmise aastaga kõvasti tõusnud, aga viina hind ei ole.

Auto alkolukk oleks ka väga hea asi, tulevikus võiks see kõikidel autodel peal olla. Aga siin on üks küsimus – et kui kaine inimene paneb käima ja purjutaja tema asemele ronib, kas siis jääb auto seisma?

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

spetsialist
5. juuni 2023 19:41
https://www.moscowtimes.ru/2023/05/26/ne-lezte-v-butilku-ili-pochemu-alkogol-ne-pomogaet-v-slozhnih-situatsiyah-a44265