"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinki maikuu reisijate arv vähenes pisut võrreldes eelmise aastaga (1)
05. juuni 2023
Tallinki maikuu reisijate arv vähenes pisut võrreldes eelmise aastaga Ilja Matusihis

AS Tallink Grupp vedas 2023. aasta mais 469 878 reisijat, mida on 3,3 protsendi võrra vähem võrreldes eelmise aasta maiga.

Veetud kaubaveo ühikute maht vähenes samal ajal 23,1 protsenti 29 678 ühikule ning veetud reisijate sõidukite maht vähenes 0,1 protsenti 72 969 ühikule, teatas ettevõte.

Reisijate arv kasvas ainsana Eesti–Rootsi liinil, 34,3 protsenti 52 737 reisijani. Eesti–Soome liinil veeti 292 494 reisijat, 0,5 protsenti vähem kui aasta varem, ja Soome–Rootsi liinil 124 647, 18,3 protsenti vähem kui mullu aprillis.

Kaubaveo maht langes samal ajal Soome–Rootsi liinil 43,8 protsenti 3805 ühikule ja Eesti–Soome liinil 23,1 protsenti 21 060 ühikule, ent Eesti–Rootsi liinil suurenes 8,7 protsenti 4813 ühikuni.

Mai Soome–Rootsi veomahud kajastavad Helsingi–Stockholm ja Turu–Kapellskäri laevaliinide opereerimist. Kruiisilaev Galaxy I lõpetas väljaprahtimise tõttu Turu–Stockholm liinil seilamise 2022. aasta septembris.

Eesti–Soome veomahud kajastavad süstiklaevade MyStar ja Megastar opereerimist. Süstiklaev Star, mis sõitis Tallinna–Helsingi liinil tänavu 1. maini, on pikaajaliselt väljaprahitud ning pakub alates 5. maist transporditeenust Iirimaa, Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa piirkonnas Oscar Wilde’i nime all. Kruiisilaev Silja Europa lõpetas väljaprahtimise tõttu Tallinna–Helsingi liinil 2022. aasta augustis.

2023. aasta mais sõlmiti leping ka kruiisilaeva Silja Europa prahtimiseks, mille alusel jätkab laev tööd Hollandis kuni tänavu detsembrini.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

MDKD
11. juuni 2023 14:07
MDKDLDLELE