"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vanasadama trammi-liini ehitus muudab suvel Kultuurikatla juures liikluskorraldust (0)
05. juuni 2023
6. juunist on liiklusele suletud Kursi tänava Kultuurikatla esine lõik, 26. juunist suletakse ka Põhja pst ja Kursi tänava ristmik. Ilja Matusihis

Vanasadama trammitrassi ehitus toob kuni septembri keskpaigani kaasa liikluskorralduse muudatusi Kursi tänava ja Põhja pst ristmiku lähedal. 6. juunist on liiklusele suletud Kursi tänava Kultuurikatla esine lõik, 26. juunist suletakse ka Põhja pst ja Kursi tänava ristmik.

Tööde käigus toimuvad Kursi tänava ja Põhja puiestee ristmiku piirkonnas maa-aluste kommunikatsioonivõrkude ümberpaigutamised, mis seotud Vanasadama trammiliini rajamisega.
Sulgemise ajal on liiklus ümber suunatud, ühistranspordi korralduses see täiendavaid muudatusi kaasa ei too. Ehitustööde perioodil soovitatakse võimalusel vältida kesklinnas autoga liikumist.
Vanasadama trammitee veebilehel tallinn.ee/vanasadamatramm saavad ühistranspordi kasutajad detailse ülevaate kõigi bussiliinide ümbersuunamisest ning autoga liiklejad leiavad liikluskorralduse infot koos ümbersõiduskeemidega.

Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib 2024. aasta suvel ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Trammirööbaste paigaldusele järgneb trammitee trassil katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedel, liikluskorraldusvahendite, bussiootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis vältavad kuni lepingu lõpptähtajani 2025. aasta veebruaris.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.