"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lepe koolide haldusfirmaga toob 37,6 miljonit eurot kokkuhoidu (0)
06. juuni 2023
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Veiko Lõhmus

Tallinn jõudis kokkuleppele veel ühe koolide haldusfirmaga BCA Center ning hoiab sellega kokku 17,6 miljonit eurot. Koos varem sõlmitud lepinguga teise haldusfirmaga Vivatex hoitakse kokku 37,6 miljonit eurot linlaste raha.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul sõlmiti kokkulepe tagasiulatuvalt 2022. aastasse ning mõlemad lepingud on samade tingimuste ja tähtaegadega.

Pärast seda, kui linn sõlmis eelmisel aastal lepingu Vivatexiga, alustati läbirääkimisi ka BCA Centeriga. Kui firma kõnelustest loobus, algatas Tallinn väljaostmisprotsessi, kuid siis jõuti mõlemat poolt rahuldavale kokkuleppele. Kokku kestsid läbirääkimised neli aastat ning lõppesid linnapea sõnul suures plaanis positiivse tulemusega.

Tallinn sõlmis juba 2006. aastal 30 aastaks kahe erafirmaga, Vivatexi ja BCA Centeriga kümne kooli halduslepingud. Erafirmad investeerisid koolide korrastamisse, haldavad hooneid ning üürivad neid omakorda linnale.
Kuna lepingule tehtud ekspertiis näitas, et linnale oleks odavam lepingud välja osta ja koole ise hallata, hakkas Tallinn haldajatega lepingute muutmise osas kõnelusi pidama. Vivatex Holding OÜ ja Tallinn sõlmisid juba varem kokkuleppe, millega vähenes linna aastane üürimakse 20 miljoni euro võrra ehk 11%.

2006. aastal sõlmitud halduslepinguga anti BCA Centerile üle Nõmme gümnaasium, Sikupilli gümnaasium, Ühisgümnaasium, Haabersti vene gümnaasium ja Karjamaa gümnaasium.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.