"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Pirita võõrustas suurejoonelist võimlemispidu "Õhus on liikumist" (0)
06. juuni 2023
XXIII Tallinna Võimlemispidu "Õhus on liikumist" (04.06.2023) Aleksandr Guzhov

Pühapäeval, 4. juunil toimus Eesti Spordiselts Kalev ja Tallinna linna koostöös XXIII Tallinna Võimlemispidu “Õhus on liikumist”. Pirita velodroomil toimunud peo pealavastaja oli Maris Nõmmistu ning sündmusega tähistati lastekaitsepäeva pakkudes võimlemisvõimalusi lastele ja noortele. Kokku osales suursündmusel 1717 võimlejat, kes esitasid 11 põnevat masskava. 

Vaata galeriid (94)

Üritus oli ka osa liikumisaasta tähistamisest, mis on tänavu keskendunud aktiivsele eluviisile. Võimlemispidu sümboliseeris “liikumisratast”, mille idee pärineb tuntud vaaterattast. Erinevad spordialad ja liikumisviisid olid kujutatud kui korvikesed vaaterattal, mis kõik pöörlevad ühes suunas – liikumisrõõmu edastamise suunas. Esinejad tõid välja teemasid alates kepikõnnist kuni rallisõiduni, esitades neid võimlemise võtmes.

Pirita võimlemispeol lustisid pered beebidest memmede-taatideni, pakkudes publikule rohkelt rõõmu, kauneid värve ning kõrgtasemel akrobaatikat. Ürituse avasõnad lausus Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kes julgustas osalejaid aktiivselt panustama ning nautima liikumisrõõmu. Spordipeo lükkas mahlakate sõnumitega käima spordikommentaator Karl Rinaldo, kes tunnustas hea sõnaga võimlemiskava inspireerinud Pirita elanikku Reet Linnat.

Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit väljendas suurt rõõmu üllatusi täis võimlemispeo üle. Ta sõnas: “Võimlemispidu “Õhus on liikumist” oli tõeliselt emotsiooniderohke ja liigutav sündmus Pirita linnaosas. Olen rõõmus, et saime võõrustada nii paljusid osalejaid ning pakkuda neile võimalust tunda liikumisrõõmu. Soovin tänada kõiki, kes aitasid kaasa suursündmuse õnnestumisele, eelkõige Eesti Spordiselts Kalevit.“

Pirita linnaosa tähistab sel suvel oma 30. juubelit rikkaliku spordi- ja kultuurisündmuste programmiga. Osalema on oodatud kõik kohalikud elanikud, aga ka külalised väljastpoolt.

Kaasajastatud info leiab: https://www.facebook.com/piritalinnaosa

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.