"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Söömishäireid ravivad arstid nõustavad patsiente T1 keskuses (1)
06. juuni 2023
Söömishäireid ravivad arstid nõustavad patsiente T1 keskuses. Mats Õun

Söömishäirete Liit avas esmaspäeval oma keskuse Tallinnas T1 keskuse kolmandal korrusel, kus saab käia mitmete eriarstide vastuvõtul.

Vaata galeriid (28)

Liit keskendub söömishäirete seotud nõustamisele ja kõikidele muudele psüühikahäiretele, teatas liidu esindaja teisipäeval.

“Söömishäireid esineb seitsmel  protsendil elanikkonnast ja läheneme söömishäiretega kaasnevatele probleemidele võimalikult laialt. Tegu on psüühikahäirega ja ravisse peab suhtuma tõsiselt ning kaasama kogu pere,“ ütles Söömishäirete Liidu juhataja Snežana Härma.

Liit tegeleb ka muude psüühikahäiretega nagu ärevus, meeleoluhäired, isiksushäired, ATH ja autismispektrihäired. Psüühikahäirete puhul tekivad patsiendil mitmed kaebused, mis vajavad eriarsti vastuvõttu.

MTÜ Söömishäirete Liit on asutatud 2020. aastal ning koondab söömishäirete all kannatavaid inimesi, nende pereliikmeid ja sõpru-lähedasi. Liit teeb koostööd spetsialistidega, kellel on sobiv väljaõpe ning kogemus söömishäirete ravis ja rehabilitatsioonis. Söömishäirete Liidu eesmärk on pakkuda tuge ja teaduspõhist infot söömishäirete ning söömishäirete ravi kohta ning tõsta teadlikkust söömiskäitumise teemadel. Liit on riigi partner, osutades sotsiaalset ja tööalast rehabilitatsiooni.

Selle aasta algusest tegutseb T1 kolmandal korrusel Seksuaaltervise Kliinik, kus toimub noorte ja täiskasvanute vastuvõtt, ning sealsamas asub Eesti Seksuaaltervise Liit.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kärner
7. juuni 2023 18:42
Ollakse ise ka päris hea söömaga...