"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ida-Tallinna Keskhaigla aasta patsiendisõbralikum tegu on mobiilne silmakabinet (0)
07. juuni 2023
Ida-Tallinna Keskhaigla aasta patsiendisõbralikum tegu on mobiilne silmakabinet. Pilt on illustratiivne. Pexels

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) aasta kõige patsiendisõbralikuma teo konkursi võitis mobiilne silmakabinet ja laste silmade tervise edendamine Eestis, vahendas BNS.

ITK silmakliinik viib läbi projekti “Müoopia ennetus lastel“, millega uuritakse erinevate silmaprobleemide levimust Eesti kooliealistel lastel, teatas haigla pressiesindaja teisipäeval. Laste seas on üheks suurimaks silmaprobleemiks lühinägevus ehk müoopia ning seega on projekti üks eesmärk kaardistada probleemi ulatus ja saada ülevaade laste silmade tervise seisust Eestis tervikuna.

Projekti eripära on see, et lapsi ei kutsuta silmaarsti vastuvõtule haiglasse, vaid mobiilse silmakabinetiga sõidetakse koolide juurde ning silmaarsti vastuvõtt on koolipäeva jooksul. Selle abil on diagnoositud ning ravitud silmaprobleeme lastel, kes ei ole ise silmaarsti vastuvõtule jõudnud. Vahemikus aprill 2022 kuni mai 2023 on mobiilses silmakabinetis teostatud silmaarsti vastuvõtt 524 lapsele. Neist 19 protsendil oli vaja väljastada uus prilliretsept ning kuus protsenti kutsuti edasistele uuringutele mõne juhuleiuna avastatud kõrvalekalde osas.

Aasta kõige patsiendisõbralikuma teo konkursil osalesid lisaks müoopiabussile veel endokriinõe nõustamine kroonilise neerupealsete puudulikkuse korral ja SOS kaart; kaugosalusroboti katsetused õendus- ja hooldusabikliinikus koostöös haigla teadusosakonna ja TalTech teadlastega ning ema-beebi tuba naistekliiniku 0-korrusel.

6. juunil tähistab ITK teist korda Patsiendipäeva, mille moto on tänavu “Märgates inimest“. Seekord tõstis haigla fookusesse patsientide kõrval ka tervishoiutöötajad, kuna nende roll patsiendisõbraliku keskkonna loomisel on väga oluline.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.