"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kultuurikatelt tunnustati rahvusvahelise ökomärgisega Green Key (0)
07. juuni 2023
Kultuurikatelt tunnustati rahvusvahelise ökomärgisega Green Key. Ilja Matusihis

Sihtasutus Tallinna Kultuurikatel sai rahvusvaheliselt tuntud ökomärgise Green Key, mis tähendab, et ettevõte järgib keskkonnahoidlikke ja jätkusuutliku arengu põhimõtteid.

Kultuurikatel on järjepidevalt panustanud, et vähendada oma tegevuse negatiivset mõju keskkonnale – alates prügi sorteerimisest ning lõpetades elektri, vee, inventari ja toidu säästlikuma ning jätkusuutlikuma tarbimisega. Uuendatakse ja parandatakse hoone automaatikat ja energiatõhusust, vahetatakse järk-järgult välja vanu elektrivalgusteid uute ja ökonoomsete vastu, vähendatakse veetarbimist, kasutatakse ökomärgisega tooteid ning välditakse ühekordsete nõude kasutamist.

SA Tallinna Kultuurikatel juhatuse liikme Liina Oja sõnul seadis Kultuurikatel tänavust eelarvet ja plaane tehes eesmärgiks saada sel aastal, kui Tallinn on Euroopa Roheline pealinn, Kultuurikatla sündmuskeskusele Green Key märgis. “Sihipärane tegutsemine ning investeeringud jätkusuutlikku arengusse tasusid end ära ja Kultuurikatel kuulutati Green Key ökomärgise vääriliseks,“ ütles SA Tallinna Kultuurikatel juhatuse liige Liina Oja. „Kultuurikatlale on oluline käia kaasas kõrgendatud nõudmistega nii keskkonnapoliitikas kui säästva arengu eesmärkides. Tallinna üha tihedamalt hõivatuma sündmuskeskusena on meil vastutus ja suisa kohustus olla eeskujuks rohepöörde elluviimisel. Töötame ja arendame oma teenuseid kestlikult, sest tunneme vastutust looduse eest.“

„Kogu teekond rohepöörde elluviimisel on nii meie kui ka meie klientide jaoks uus ning ühtlasi põnev koosõppimine. Meie kliendid ehk sündmuste korraldajad kasvatavad Kultuurikatla keskkonnateadlikust ning meie omakorda jagame oma teadmisi ning oskusi, soovitusi ja parimaid praktikaid, mis meil on,” ütles Liina Oja. Ta lisas, et keskkonnakaitsel on suur osa ka Kultuurikatla järgnevate aastate tegevusest, jätkusuutlikkus on integreeritud asutuse iga-aastasesse majandustegevusse ning on osaks juhtimisest.

Green Key on rahvusvaheliselt tuntud turismiettevõtete ökomärgis, mis tunnustab ettevõtteid, kes järgivad oma igapäevases tegevuses keskkonnahoidlikke ja jätkusuutliku arengu põhimõtteid. Kultuurikatla tegevused on dokumenteeritud erapooletul auditeerimisel Green Key rahvusvahelise eestvedaja Foundation for Environmental Education poolt. 

Kultuurikatel on universaalne sündmus-, loomemajandus- ja konverentsikeskus Tallinna südalinnas, mille  multifunktsionaalsed ruumid pakuvad sündmuse korraldajatele ainulaadset kogemust ja eristuva sündmuse loomise võimalust.

Novembris toimuvad Kultuurikatlas ja selle ümbruses Tallinna Euroopa Rohepealinna teemanädala Tallinn Greentech Week raames kaks olulist tippsündmust: NEXPO Tallinn rohetehnoloogiate mess ning Cleantech Forume Europe.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.