"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tööinspektsioon: rasedatele tuleb tagada tööturul võrdne kohtlemine (2)
07. juuni 2023
Tööinspektsioon: rasedatele tuleb tagada tööturul võrdne kohtlemine. Pilt on illustratiivne. Pexels

Tööinspektsioon tegi sotsiaalministeeriumile ettepaneku loobuda plaanitavast ravikindlustuse seaduse muudatusest, millega tööandja peab ka rasedatele maksma kergemale tööle üleviimise puhul palka vähemalt 50 protsendi ulatuses, vahendas BNS.

Tööinspektsioon leiab, et kuna rasedad on võrreldes teiste töötajatega ebavõrdses olukorras, siis on vajalik nende erinev kohtlemine, et tagada neile võrdsed võimalused tööelus osalemiseks.

„Rasedate ja emapuhkusel olevate töötajate võrdse kohtlemise tagab see, kui neile antakse võrdne võimalus tööturul võimalikult kaua osaleda. Kui rase töötaja ei ole võimeline 50-protsendilise koormusega ehk vähemalt poole kohaga töötama, siis peab muudatuse kohaselt tööandja rasedale töötajale sisuliselt rohkem maksma, mistõttu suureneb risk, et tööandjad ei nõustu rasedale kergema töö tegemise võimalust andma ja rasedad peavad jääma pikemaks ajaks koju,” põhjendas tööinspektsiooni peadirektor Kaire Saarep plaanitavast seadusemuudatusest loobumist.

Lisaks märkis tööinsepktsioon, et kokkuhoid Tervisekassa jaoks oleks antud muudatuse tegemisega marginaalne.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

jep
8. juuni 2023 12:09
Võrdne kohtlemine on ainult siis, kui ka mitterasedad saaksid töötada samasuguse koormusega nagu rasedad.
lahendus
7. juuni 2023 18:44
Tuleb ka mitterasedaid kohelda nagu rasedaid.