"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Käpakäigul koguti rekordarv annetusi (0)
08. juuni 2023
Käpakäigul koguti rekordarv annetusi Aleksandr Guzhov

Möödunud laupäeval 3. juunil toimus Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) eestvedamisel juba üheksas heategevuslik rongkäik Käpakäik. Rongkäik oli osa Tallinna vanalinna päevade lemmikloomaalast, kus leidsid aset ka mitteametlik koertenäitus ning mitmed huvitavad loomateemalised loengud. Üritusekäigus kogutud annetustega aidatakse kodutuid, hüljatud, hättasattunud ja väärkoheldud loomi.

Vaata galeriid (31)

„Nii palju loomasõpru pole Käpakäik veel varem kokku toonud! Hinnanguliselt osales üritusel kolmsada inimest ja umbes sada koera. Ka huvi mitteametliku koertenäituse vastu oli taas suur,“ muljetab ELS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Geit Karurahu. MTÜ vabatahtlik Sandra Müür lisab: „Kuna ürituse eesmärk on suunata tähelepanu loomadele linnapildis, oli meeletu rõõm näha kui positiivselt kõik vanalinna päevade külastajad meie aktsiooni suhtusid.“

Koer on linnapildis aga pidevalt, mitte ainult vanalinna päevade ajal. Pole enam tavatu, et koeraga minnakse kohvikusse, vabaaja üritusele ja isegi tööle. „Kuna koerad on paratamatult osa meie linnapildist, peame kõik õppima nendega ohutult linnaruumi jagama. Mis sest, et paljud loomasõbrad tahavad nunnu koeraga tänaval tutvust teha, siis iga koer seda sugugi ei soovi,“ selgitab Karurahu. Just seetõttu olidki üritusel erilisel kohal kollase lindiga koerad, kes ei soovi ühel või teisel põhjusel, et võõrad neid puudutaks.

Lisaks üldise teadlikkuse tõstmisele koguti Käpakäigu ja lemmikloomaala raames see aasta rekordilised pea tuhat eurot annetusi. „Meie siiras aitäh kõigile headele inimestele, kes osalesid ala tegevustes ning leidsid võimaluse toetada neid, kes ise enda eest seista ei saa,“ tänab Karurahu. „Suure panuse andsid ka ürituse toetajad, Petcity ja Platinum, ning kõik vabaühendusel ja ettevõtted, kes lemmikutealal end üles seadsid. Käpakäik sai suuresti teoks tänu neile,“ lisab Müür.

Karurahu ja Müür avaldavad lootust, et tuleva aasta juubeliüritus – kümnes Käpakäik – saab olema veel suurem ja toredam. Ka kutsuvad nad kõiki loomasõpru septembris toimuvale loomakaitse konverentsile, mille täpsem info avaldatakse peagi seltsi sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.