"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Tallinna Spordikooli seni edukaim hooaeg lõppes rekordiga! (0)
08. juuni 2023
Tallinna Spordikooli auhinnagala (07.06.2023) Mats Õun

Tallinna Spordikooli 9. hooaja lõpetamise galaüritusel astus lavale rekordarv Euroopa meistreid ja rahvusvaheliste tiitlivõistluste medaliste. Nende üheksa sportlase seas on spordikooli aasta sportlase tiitli pälvinud kolmekordne Euroopa juunioride meister Eneli Jefimova ja U20 Euroopa meister kreeka-rooma maadluses Richard Karelson.

Vaata galeriid (37)

Tallinna Spordikool on 2014. aastal loodud saavutussporti korraldav Tallinna linna hallatav asutus. Hooaja lõpetamise galaüritusel tunnustati parimatest parimaid sportlasi. Täna on spordikooli koondatud 512 sportlast 47 spordiklubist ja 20 spordialalt. Tegevust juhendavad 67 treenerit, kelle keskmine EKR tase on 6.

2022–2023. hooaja rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalistid on:

Noorte vanuseklass:

  • Arina Tišuk (taekwondo) – U17 Euroopa meister
  • Saveli Bolotskihh (karate) – U16 maailmameistrivõistluste hõbemedal
  • Robi Kristjuhan (maadlus) – U15 Euroopa pronks

Juunioride vanuseklass:

  • Eneli Jefimova (ujumine) – kolmekordne Euroopa meister
  • Richard Karelson (maadlus) – Euroopa meister
  • Markus Salm (epeevehklemine) – Euroopa MV hõbe
  • Tan Markus Ojala (karate) – Euroopa MV hõbe
  • Iljan Bobrov (epeevehklemine) –  Euroopa MV pronks
  • Viktoria Vesso (maadluses) – Euroopa MV pronks

„Käesoleval aastal läheb meie tunnustamise eelarve kindlasti lõhki. See on väga positiivne. Väga palju küsimusi tekitanud spordikooli loomine on saanud põhjapaneva vastuse – meie rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalistide arv on viie aastaga kolmekordistunud. 2018. aastal, ehk esimesel hooajal pärast tegevuse ümberkorraldamist, saime kolm medalit Euroopa meistrivõistlustelt. Lõppeva hooaja tulemus ületab varasema võimsalt – 11 medalit üheksalt sportlaselt, kelle seas ka kolmekordne Euroopa meister,“ lausus spordikooli juhataja Maksim Butšenkov.

Ka abilinnapea Tiit Terik võttis lõppenud hooaja kokku positiivse noodiga: „Meie õpilased on püstitanud riigi rekordeid, võitnud tiitleid ja võistlenud juba ka olümpiamängudel. Olen veendunud, et see on alles teekonna algus ja spordikooli olümpiasportlaste nimistu saab järjepidevat täiendust.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.