"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laulja Hedvig Hanson: Töökad otsivad suvel endale lisatööd ja laisad muutuvad veel laisemaks (2)
19. juuni 2023
Väino Silm/Scanpix Baltics

Alanud on suvepuhkuste aeg. Pealinn uuris, kuidas veedavad suve tuntud linlased ning kas eestlased oskavad üldse puhata.

Kui üldjuhul kipuvad eestlased end pigem tööga ära tapma, siis kindlasti on ka logelejaid. Ideaal oleks siis leida see mõistlik kesktee – ikka töö ja puhkus vaheldumisi. Minu kogemus ja vaatlused näitavad, et mõistlikkust on pigem vähe ehk et need, kes on töökad, ei oska hästi puhata, ja need, kes on laisavõitu, muutuvad laiseldes veelgi laisemaks. Minule ka sobib see tunne päeva lõpus, et oled midagi suutnud ära teha. Sel hetkel saabubki mõnusaim puhkus – rahuolu iseendaga. Parim viis puhata on muidugi teha neid asju, mida sulle meeldib teha ja mida teed südamega. Siis ei ole ka töö nii suur sundus. Vahel tuleb siiski teha asju, mis ei ole kõige lemmikumad, aga kui see on hea eesmärgi nimel, siis tasub end ületada.
Mina eriti suve suurüritusi ei külasta, need väsitavad. Kuna olen ise ka esineja, siis eelistan pigem kodusemaid ja vaiksemaid olemisi. Meeldib kulgeda rahulikus tempos ja olla palju looduses.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

saue
26. juuli 2023 08:49
Ametnike lisatööks on prügikottides tuhnimine ja selle sisu isikustatult avalikustamine. https://epl.delfi.ee/artikkel/120219181/see-on-jalgimisuhiskonna-uus-vorm-saue-vald-saatis-vaatleja-inimeste-prugi-pildistama-et-neid-vajaduse-korral-kiita-voi-noomida
...
27. juuni 2023 18:36
nn töökad omavad töö, mis ei kurna, seepärast on neil tahtmist ka puhkuse ajal tööd teha. Või omavad liiga palju vaba aega. Õpetajad omavad kaks kuud puhkust, seepärast teenivad paljud lisa just puhkuse ajal.