"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mainori juht Kadi Pärnits: Noored oskavad aega maha võtta, kuid vanemad hakkavad ka puhkuse ajal rügama (1)
19. juuni 2023
Kadi Pärnits Tiit Blaat

Alanud on suvepuhkuste aeg. Pealinn uuris, kuidas veedavad suve tuntud linlased ning kas eestlased oskavad üldse puhata.

Puhkamine sõltub inimesest. Ühele sobib võtta mõni pikk nädalavahetus ja lihtsalt looduses olla, neid võimalusi on Eestis küllalt. Minu arust on aktiivne puhkus, kui saab ringi liikuda, väga hea. Ilusa ilmaga võtad jalgratta või lähed koeraga jalutama. Meile sobiks suurepäraselt ka välisreis ja mõne suvelavastuse tahame ära vaadata. Aga kes soovib kaugemale reisida, siis sõltuvad võimalused väga palju rahakotist. Isegi Eestis pole eriti odav puhata, seetõttu võib puhkuse planeerimisega olla tänavu isegi keerulisem kui muidu.

Eestlane kipub olema pragmaatiline ja väga palju ta puhata ei oska või lihtsalt ei saa. Siin torkab silma ka põlvkondade erinevused. Noored ei ole enam nii suured töörabajad kui vanemad inimesed. Nad oskavad rohkem aega maha võtta, vanem põlvkond seevastu on ikka jäänud toimekaks ja rügajaks. Neil on kodused toimetamised ja aiatööd. Aga vaheldus mõjuks kõigile hästi. Töö juures on ju kogu aeg pinge peal.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

pankrotihaldur
29. juuni 2023 16:12
Vanemad teavad, et raha ei tule seina seest.