"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Olümpiavõitja Erki Nool: Kunagi tehti suvel haltuurat, nüüd käiakse välisreisidel (1)
19. juuni 2023
Erki Nool Ilja Matusihis

Alanud on suvepuhkuste aeg. Pealinn uuris, kuidas veedavad suve tuntud linlased ning kas eestlased oskavad üldse puhata.

Meie inimesed oskavad puhata küll, aga igaüks isemoodi. Mõne jaoks ongi puhkus see, kui tehakse suvemajas kõik asjad korda, mida vähegi teha osatakse. Aga need, kes on pärast tööd harjunud kodus pikutama ja televiisorit vaatama, tahavad ehk ka puhkuse ajal ainult pikutada. Kui sõber helistab ja kutsub kuhugi, siis kuuleb vastuseks, et ei, mul on puhkus. Puhkus on ka sellise füüsilise töö tegemine, mida sa muidu ei pea iga päev tegema. Monotoonsus väsitab ja tapab inimest, mõjub ka vaimselt kurnavalt. Vaheldust on vaja.

Mulle meeldib ka puhkuse ajal minna maale ja teha seal igasuguseid asju. Alati luban endale, et enam ei ehita midagi juurde. Aga lähed kohale, vaatad, et terrass on katki või mingi muu kohta tahab parandamist ja kõpitsemist… ja nii ta läheb. Kergejõustikutreeneritele on suvi kahjuks väga kiire aeg, kogu aeg on võistlused ja pikka puhkust järjest võtta ei saagi. Kõik nädalavahetused kipuvad kinni olema. Aga mõnele kontserdile tahaks ikka suvel jõuda. Minu meelest puhatakse praegu siiski rohkem kui 30-40 aastat tagasi. Mu onu oli peainsener, kes lükkas igal aastal oma puhkust edasi. Aga lihttöölised, kel oli kollektiivpuhkus, läksid sel ajal haltuurat tegema, ei käinud kusagil rannas päevitamas.

Märksõnad:
Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ei keegi
14. juuli 2023 00:06
rannas päevitamine ongi kahjulik