"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Tallinna Raekoja platsil saadeti pidulikult malevasuve nautima 58 rühma (0)
26. juuni 2023
Tallinna Raekoja platsil saadeti 58 rühma malevasuve nautima Aleksandr Guzhov

Täna südapäeval avati Tallinna Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva tänavune malevasuvi. Sel suvel saab Eesti õpilasmaleva korraldajate kaudu tööd üle 5000 koolinoore, pealinnast läks teele 58 malevarühma.

Vaata galeriid (56)

Sündmus algas malevlaste ja rühmajuhtide kogunemisega Harjumäele, kust liiguti ühise rongkäiguga mööda Harju tänavat Raekoja platsile. Seal tervitasid malevlasi Tallinna abilinnapea Andrei Kante, sihtasutuse Õpilasmalev nõukogu esimees Tiit Terik ja Õpilasmaleva juhataja Külli Tatter.

„Õpilasmaleva rühmad täituvad igal kevadel väga kiiresti. See näitab selgelt, et esimese töökogemuse omandamise kohana on malev koolinoorte seas jätkuvalt populaarne. Lisaks taskuraha teenimisele on see hea võimalus veeta sisukalt vaba aega ja leida uusi sõpru,“ sõnas abilinnapea Andrei Kante.

Avatseremoonial said uued rühmakomandörid kätte tunnistused, malevanoored andsid vande ning töökale suvele anti hoogu malevalauludega. 

Tallinnast läks teele 58 malevarühma, kellest 25 jäävad tööle pealinna ja suuremale osale neist on tööandjaks linna asutused (nt linnaosavalitsused, lasteaiad, loomaaed, botaanikaaed, lauluväljak jt). 33 rühma läheb laiali üle Eesti, tööandjateks on eraettevõtted põllumajandusest ning teeninduse ja turismi valdkonnast.

Malevasuve lõpetab 14.–16. augustini toimuv üleriigiline EÕM-i kokkutulek Toosikannul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.