"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
galerii Eesti eriolümpia sportlased tõid Berliini maailmamängudelt koju hulgaliselt medaleid (1)
27. juuni 2023
Üks kuldmedalistidest oli lastekodus kasvanud Triin Treier. Ksenija Kurs

Eile õhtul saabusid koju Berliinist Eesti erisportlased, kes võtsid osa maailmamängudelt. Võistlused läksid meie sportlastel ülimalt edukalt ning kokku tuldi tagasi lausa 37 medaliga. Eesti oli esindatud 32 sportlasega. Sportlaseid käisid tervitamas Tallinna abilinnapea Betina Beškina, Tallinna lastekodu juhataja Meelis Kukk ning kangelaste perekonnad.

Vaata galeriid (22)

16. – 25. juunini Berliinis toimunud võistlused olid selle aasta üks suurimaid spordi- ja heategevusüritusi kogu maailmas. Avatseremoonia leidis aset Berliini mainekal olümpiastaadionil. Kokku võistles hinnanguliselt 7000 sportlast ligi 170 riigist ja 24 spordialal erinevatel Berliini tipptasemel võistluspaikades. Sportlasi oli toetamas 3000 treenerit, ligi 20 000 vabatahtlikku, 6000 pereliiget ning enam kui 2000 riiklikku ja rahvusvahelist meediaannet. Lisaks täitsid tribüüne 500 000 pealtvaatajat.

8 kulda, 15 hõbedat ja 14 pronksi

Eesti delegatsiooni juht Tiina Möll tõdes, et eestlastega ligi viiekümne tuhande juubeldava pealtvaataja ette jõudmine oli erakordne tunne. „See oli kirjeldamatu tunne, kui Eesti delegatsioon marssis sisse ajaloolisele Berliini olümpiastaadionile. Meie sportlaste pingutused võistluspäevade jooksul olid kaasakiskuvad ja kõik osalejad said tunda erilisi hetki,“ kirjeldas Möll.

Kokku võistlesid Eesti sportlased kümnel spordialal: korvpall, kergejõustik, bocce, bowling, iluvõimlemine, sportvõimlemine, judo, sulgpall, maanteeratas ja ujumine.

Kuldmedali tõid koju Triin Treier (400 meetri jooks), Egit Vahkal (bocce üksikmäng), Janek Ritsmann (bowling), Eerika Kapp (sportvõimlemine: pomm ja toenghüpe), Eleriin Vares, Laura Tiri (iluvõimlemine) ja Gea Anier (sulgpall).

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kurb...
27. juuni 2023 08:56
...et neid ei märgata ja võeta vastu,kui meie riigi sangareid?Eriolümpialased näevad palju rohkem vaeva oma treeningutega,kui tava sportlased.Meie Olümpiakomitee vaikib. Kurb.