"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Parvel Pruunsild annetas kolmele erakonnale kokku miljon eurot (2)
06. juuli 2023
Kuvatõmmis

Bigbanki suuromanik Parvel Pruunsild annetas kolmele opositsioonierakonnale kokku miljon eurot, millega ta tahab tunnustada nende arusaamist sündimuse tähtsusest Eestis, mida ta peab riigi ja rahva tulevikku silmas pidades kõige otsustavamaks teemaks, kirjutab Postimees.

Miljonist eurost saab 400 000 Isamaa, Keskerakond ja EKRE saavad kumbki 300 000 eurot. Tegemist on Eesti ajaloo ilmselt suurima ühekordse annetusega erakondadele.

Pruunsild kinnitas usutluses Postimehele, et ei ole seadnud mingeid nõudmisi, kuidas ja millele raha kulutada, ega oota annetuse eest ka ühtegi vastuteenet. 

“Minu jaoks ei ole üldse oluline, kas erakond on koalitsioonis või opositsioonis. See on minu signaal ühiskonnale, et sündimuse teema on Eestis kõige olulisem teema. Tahangi tunnustada neid erakondi, kes sündimuse suurendamise olulisusest aru saavad. Need kolm erakonda jäid ju selgelt teisele poolele, kui valitsuskoalitsioon perehüvitisi vähendas – mis muu veel näitab, kes saab teemast aru ja kes ei saa aru?!
Kui tulevikus satub mõni koalitsioonierakond juhtumisi eksiteelt tagasi, siis kindlasti toetan ka teda ühel või teisel moel. Toetan igal juhul seda suhtumist ja seda käitumist, mis suurendab meil Eestis sündide arvu,” selgitas Pruunsild.

Pruunsild ütles, et annetusraha tuleb tema enda taskust. “Bigbankist saadud dividendide arvelt,” lisas ta.

Pruunsillal pole plaani Keskerakonna ärapõlatud raha kasutamiseks

Kolmele opositsioonierakonnale kokku miljon eurot annetanud ärimees Parvel Pruunsild pole veel otsustanud, mis ta hakkab peale Keskerakonna tagastatava 300 000 euroga.

“Pole seda veel otsustanud, teen seda siis, kui näen, et raha on tagasi kantud,” vastas Pruunsild neljapäeval BNS-i küsimusele, kas ta võtab lihtsalt Keskerakonna ärapõlatud raha tagasi, annab selle Isamaale või Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale või jagab nende vahel.

“Ausalt öeldes pole ma isegi vaadanud, kas raha on tagasi kantud, pole sellele isegi mõelnud,” lausus Pruunsild. “Praegu on palju tegemist olnud – puhkused ja lapsed.”

Keskerakonna juhatus otsustas neljapäeval üheksa häälega seitsme vastu, et tagastab Pruunsilla annetatud 300 000 eurot.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Uskmatu
7. juuli 2023 21:29
Isegi kui kõik meie poliitikud oleksid sobivas eas noored mehed ja naised, ei usu, et neile selline raha annetamine kuidagi meie sündivusnäitajaid parandaks! Seega kas keegi on või lihtsalt mängib lolli, selliste asjadega tegeledes.
sa oled ilmselt soe ? Mina soovitan Parvel Pruunsillal toimida ....
10. juuli 2023 04:39
Uskmatule- loomulikult raha iseenesest ei toeta aga selleks tehtav töö ja soov parandada iivet ning õiguslikult väärindada perekasvu . Sellel rahal on lihtsalt sümboolne väärtus praeguse valitsuskoalitsiooni käitumise kohta. .............................................. Parvel Pruunsild võiks nüüd teha lihtsa liigutuse - üleriigiliselt , järjest 300 -le sündinud lapsele(lapse kohta) , annetaks 1000.-EUR . Nii oleks üleEestiliselt tagatud võrdsus ja lihtsalt näidatud koht kätte praegusele koalitsioonile. Parvel Pruunsild võib määrata siis tšeki üleandja - nt. määrab Keskerakonna liikme ............. Ja meedia on lõhki ja need teised pealelaskjad samuti, irw:) Loodan , et Parvel P. loeb seda. Vaevalt , et ta ise sooviks mööda vabariiki sõita ja jagada. Aga ürituse tähtsus on - et üleandmine on näost näkku. Ülekandena - see mõjub halvasti , nagu ostaks kaupa.