"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Poole aastaga tuli Eestisse ligi 200 000 Venemaa kodanikku (2)
14. juuli 2023
Eesti piir Anni Õnneleid/Delfi Meedia/Scanpix Baltics

Siseministeeriumi andmetel tuli tänavu esimesel poolaastal Eestisse 198 906 Venemaa kodanikku, neist enamusel oli olemas Eesti elamisluba, vahendas BNS.

Riiki sisenejatest oli 153 014 juhul tegemist Venemaa kodanikega, kes omasid Eesti elamisluba. Kõikidest Eestisse tulnud Venemaa kodanikest ligi 77 protsendil oli Eesti elamisluba, 11,2 protsendil mõne teise Euroopa Liidu liikmesriigi elamisluba. 

8,4 protsenti Venemaa kodanikest tuli Eestisse lühiajalise viisaga, 2,2 protsenti omas pikaajalist viisat ning 1,2 protsendil juhtudel oli tegemist muu õigusliku alusega, näiteks Euroopa Liidu kodaniku pereliikmega, topeltkodakondsusega inimesega või diplomaatilise isikutunnistuse omanikuga.

Tänavu poole aastaga lahkus Eestist 205 253 Venemaa kodanikku, neist oli Eesti elamisluba 153 946 inimesel. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Pelberg
29. aug. 2023 10:47
Hüvasti Eesti Vabariik!
õudne
16. juuli 2023 15:52
õudne! Sellist venestamist ei toimunud isegi nõukogude liidu ajal!