"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sel nädalal külastab Eestit neli kruiisilaeva (0)
17. juuli 2023
Pilt on illustratiivne. Mats Õun

Sel nädalal väisavad Tallinna Vanasadamat viis kruiisilaeva. Esimene neist jõuab teisipäeva hommikul Vana sadama kai äärde 239 meetri pikkune Marina.

Marshalli saarte lipu all seilav alus viibib kolmenädalasel reisil Oslost Kopenhaagenisse ja saabub Tallinnasse Helsingist. Pärastlõunal võtab laev kursi Riiale ja rohkem sel kruiisihooajal Eestit ei külasta, veetes juuli lõpu ning augusti peamiselt Norra, Islandi ja Gröönimaa vetes.

Kolmapäeva ennelõunal saabub kruiisilaevade kai äärde Panama lipu all seilav MSC Fantasia, mis viibib kahenädalasel ringreisil alguse ja lõpuga Kopenhaagenis. Tallinn on kruiisi esimene vahepeatus. Alus mahutab 3800 reisijat ja on oma 333,33-meetrise pikkuse juures üks suurimaist sel aastal Tallinnas peatuvaist kruiisilaevadest. Kolmapäeva õhtul võtab laev kursi Helsingile. Uuesti kohtab MSC Fantasiat Tallinnas juba 2. augustil.

Laupäeva varasel pärastlõunal jõuab kohale 131 meetrit pikk Le Champlain. Vaikse ookeani saareriigi Wallis ja Futuna lipu all seilav alus jääb kai äärde pea keskööni. Uuesti on Le Champlaini võimalik Vanasadamas kohata juba kolm päeva hiljem, 25. juulil. 

Nädala viimase laevana jääb pühapäeva hommikul Vanasadama kai äärde Itaalia lipu all seilav 289-meetrine Costa Fascinosa. Helsingist saabuv ja pärastlõunal Riiga siirduv laev viibib üheksapäevasel ringreisil alguse ja lõpuga Kielis. Uuesti külastab Costa Fascinosa Eestit 13. augustil. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.