"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vaata skeeme! Pirital hakkavad kehtima uued muudatused kolme bussiliini marsruutides (0)
18. juuli 2023
Pilt on illustratiivne. Ksenija Kurs

Alates 1. augustist kehtivad olulised muudatused Pirita linnaosas liikuvate bussiliinide nr 5, 6 ja 8 marsruutides, eesmärgiga muuta ühistranspordiga liiklemine loogilisemaks, mugavamaks ja efektiivsemaks. Muudatustega tagatakse suurem teeninduspiirkond ja tekib rohkem võimalusi ümberistumiseks, mis võimaldab jõuda kiiremini enamatesse sihtkohtadesse.

Bussiliini nr 5 liiklusmuudatused Pirital.
Pilt: Pirita Linnaosa Valitsus

Bussiliini nr 6 väljumiste intervalle tihendatakse ning pikendatakse väljumiste aega. Samuti lisatakse Rahvakooli teele uus peatus, mis jääb Metsakooli tee ning Helmiku tee peatuste vahele. Uus peatus kannab nime Puhkekodu tee ning selle ehitamine koos kaasaegse bussiootepaviljoniga muudab tänavaruumi ohutumaks ja laiendab ühistranspordi teeninduspiirkonda, mis omakorda vähendab jalgsikäigu vahemaad bussipeatuseni.

Bussiliin nr 6 hakkab sõitma Metsakooli teel esmaspäevast reedeni kaks korda tunnis, tipptunni ajal tihedamini ning puhkepäevadel ühe korra päeva jooksul. Liini mõlemasse otsa luuakse seisuplatsid.

Bussiliin nr 5 teeb olulise muudatuse, jätkates sõitu Kose tee kaudu Priisle seisuplatsini. Uued peatused liinil nr 5 on Kelluka tee (Priisle suunal), Tondi mägi, Reidumägi, Ussimäe tee ja Priisle. Muudatus tagab parema ühenduse Pirita ja Lasnamäe vahel, luues rohkem võimalusi ümberistumiseks.

Muudatused bussiliini nr 8 liikumises Pirital.
Pilt: Pirita Linnaosa Valitsus

Lisaks toimub ka bussiliinide nr 8 ja 43 liitmine, uueks liiniks saab liin nr 8, Väike-Õismäe – Äigrumäe. Tänu muudatusele tekib otseühendus mitmete uute liikumisteele jäävate transpordisõlmede ja olulise sotsiaaltaristuga: sadama piirkond, Balti jaam, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Tallinna Loomaaed ja Väike-Õismäe ehk et Piritalt saab edaspidi otse Balti jaama ja loomaaeda. Uue bussiliini numbri valikul jäi kasutusele enim kasutust leidnud liini number.

„Loodan, et Tallinna tasuta ühistransport ning järkjärguline ühistranspordi ja kergliikluse võimaluste parandamine pakub alternatiive erasõidukite kasutamisele ning aitab teha keskkonnasõbralikumaid valikuid,“ lausus Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Tallinna ja Pirita elanike arv jätkab lähiaastatel kasvamist, mistõttu on linnaosa prioriteediks tagada inimestele mugavad ja tõhusad liikumisvõimalused ühistranspordiga.

Sõiduplaanid koos ühistranspordikaardi ja reisiplaneerijaga on kättesaadavad veebilehel https://transport.tallinn.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.